Perron Oost, zondagmiddagborrel

Gepost op August 31, 2003 door

Gelezen, Olaf, gelezen. Eten in Perron Oost, da’s niks gedaan, da’s duidelijk. Maar, en we leggen het nog één keer uit: Wittevrouwen heeft naast een fan-tas-tie-se groentenwinkel (met rotte groenten, maar fan-tas-tie-se andere levensmiddelen) op de Griftstraat en een ge-wel-dig wijkfeest

[INTERMEZZO] (Maar hoe was het? Nou, de band kunnen wij het best betitelen als jammer, en aangezien we pas aan het slot van het feest kwamen, jaja, een feest in Wittevrouwen duurt tot in de kleine uurtjes: zeven uur (‘s avonds), we hebben nog tijd voor één glaasje vieze rode wijn alvorens op de klanken van Proud Mary (vals, lelijk, uit de maat, maar desalniettemin niet om aan te horen) het feest te verlaten…)[/INTERMEZZO]

gebrek aan een fan-tas-tie-se kroeg. Een gewone, bruine kroeg. En inderdaad niet cafe 1902 (waar nu Perron Oost vertoeft, en dat vooral het journaal haalde door in 2000, tijdens het EK, zijn hele gevel oranje te verven, HALLO, waar wonen we nu, toch niet in de Sterrenwijk dames en heren?) of Griftpark 1 (daarover gaan we binnenkort nog eens een website bouwen, als ik een restaurant door slechts een stukje te schrijven van de aardbodem kon doen verdwijnen schreef ik één stukje…), maar een echte Fijne Kroeg. Zeg cafe De Stad, maar dan dichterbij. Zeg cafe Het Ledig Erf, maar dan in Wittevrouwen. Zeg cafe De Zaak, maar dan om de hoek.

Zondagmiddag, vijf uur. Net gevoetbald of gebasketbald of gemooievrouwenkeken of gespeeltuind of gehonduitlaat in het Griftpark. Dan heb je zin, u raadt het al, in een versnapering. Versnapering = bier (Belgisch of Nederlands, niks bijzonders maar ook weer niet niks bijzonders) + wat te eten (olijfje, hapje vis, broodje bal of bak chips). En een goed gesprek, liefst met leuke mensen en te pruimen muziek. Olaf schreef het reeds: de muziek in Perron Oost is aangepast aan zowel de waard als zijn gasten. De waard (in dit geval vast de vrouw van de waard) deed mij niet watertanden. Ja hoor, olijfjes kunnen we wel maken (na drie kwartier kwam een vlabakje gevuld met olijfjes uit blik, zonder noemenswaardige smaak), en we hebben ook kaas (een kaasplankje met vier stukjes verschillende kazen, geen één lekker, met vier stukjes roggebrood), en tot zeven uur mag je wat drinken, want daarna is alles gereserveerd.

Miepje ‘heel het personeel draagt blauw’, ‘heeft nog nooit in de horeca gewerkt’ (“nee we hebben geen De Koninck, maar we hebben wel witbier”…) ‘even blond als de bazin’ bedoelde het allemaal goed, maar het werkt niet. Het werkt voor geen meter. Een kroeg die geen kroeg is. Mensen die om vijf uur willen borrelen, en dan aan de (veel te kleine) bar moeten gaan zitten. Sky Radio-ellende snoeihard aan. Heaven van Bryan Adams, en dan ook nog eens door een wijf gezongen…. Een clientèle van gemiddeld boven de 60 (jaja, dat lul ik niet, en wij hadden onze kinderen mee!) Ik trek dit niet, dames en heren.

Dus we leggen het nog één keer uit: We Willen Een Kroeg In Wittevrouwen! Een echte! En zo nee, dan gaan we niet naar Perron Oost (wat is in godesnaam het verschil met dat restaurant in het park, waar we wel een site over zouden kunnen volschrijven…? Heeft u marktonderzoek gedaan, nee hè?) maar gewoon naar De Stad. En zo komt, lees het maar na, de recensie van De Stad eenvoudig te voorschijn uit alle andere recensies. Waarvan akte.

Ambiance: 5

Overbodigheid: 9

Terugkomfactor: 1

Reacties (1)

 

  1. Anonymous says:

    zondag 20 mei 2007,
    Heerlijk gegeten Samsam is echt geweldig voor een lekkerbek als ik. Dit geeft de mogelijkheid om zoveel mogelijk gerechtjes te proberen. De nieuwe inrichting doet de ruimte groter lijken. Het is verbazingwekkend hoe twee meiden een ieder vol tafeltje in ruimte goed in de gaten weten te houden. Je komt er niet voor een snelle hap. Maar wie van gezellig tafelen houdt, kan er goed terecht.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.