Milky

Gepost op August 15, 2003 door

Ongeveer om de hoek bij Utrechts enige echte stadskasteel Oudaen, in hetzelfde straatje als Proeverij Goos, ligt vegetarisch/veganistisch restaurant Milky. Om precies te zijn: aan de Zakkendragerssteeg 22. Klein, licht en houten interieur. Zelfs een klein terrasje aan de achterkant waar ongeveer vier tafels wat krap in een mooie ruime tuin (van een ander pand) staan. Vriendelijk personeel. De kaart is volledig vegetarisch, met zelfs wat veganistische gerechten naar het schijnt. Veel Indiase invloeden – niet verwonderlijk, omdat de huidige eigenaar dezelfde als de eigenaar van Passage to India schijnt te zijn. De vermelding ‘Er wordt hier geen alcohol geschonken’ is (gelukkig) weggeplakt, dus een biertje is er wel te krijgen. Binnen was het redelijk vol, voornamelijk geitenwollen-sokkenpubliek en toeristen.

Het eten: ik nam vooraf gefrituurde bolletjes gevuld met gesneden ui, aardappel en erwten (Pakora) (er wordt hier veel met erwten gewerkt). M. nam de tomatensoep. De soep was wat lauw, maar lekker gekruid. De bolletjes waren erg smakelijk, wel een beetje mushy qua vulling, maar het groene kruiden-dipje maakte dat weer goed. Als hoofdgerecht nam M. de Rijst Biryani, een klassiek Indiaas gerecht van gebakken rijst met groenten en een soort yoghurt-sausje met groenten. Ik nam de Kaas Kashmir, rijst met groenten en daarbij zelfgemaakte kaas in gekruide kerrie-achtige saus. Allebei erg lekker, al is het groente-gedeelte van de gerechten nogal onderbelicht. Dat mag best wel meer. Na 2 kopjes thee. De hoeveelheden waren prima, voor ons allebei zelfs teveel.

Bij elkaar waren we 41,50 euro kwijt, een redelijke prijs voor het gebodene. Er zijn in Utrecht niet al te veel puur vegetarische restaurants, dus Milky is wat ons betreft een goede bestemming als je eens wat ‘anders’ wilt eten. De kaart gaat hier namelijk toch wel iets verder dan omeletten en geitenkaas met aubergine.

Ambiance: 7

Smaak: 7

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.