Den Draeck

Gepost op August 3, 2003 door

Restaurant Den Draeck is een van de vele restaurants aan de Oudegracht. Men heeft geprobeerd binnen een soort middeleeuwse sfeer te creeren in de werfkelder en dat is aardig gelukt. Daarnaast is er een terras aan het water van de Oudegracht (voor die tafels kan overigens niet gereserveerd worden). Ik verkeerde donderdagavond in aangenaam gezelschap van K. en gezien het prachtige weer leek het ons leuker om aan een tafeltje buiten bij het water te zitten, maar deze waren helaas allemaal bezet. Al na het eerste biertje kwam een attente serveerster ons echter melden dat er buiten een plekje was vrijgekomen, zodat we besloten te verkassen. Complimentje voor de bediening dus!

De gerechten op het menu zijn bij Den Draeck voorzien van grappig bedoelde ondertitels waar zelfs Seth Gaaikema z’n vingers bij af zou likken (“Gerookte zalm: Ook voor niet-rokers!”). Nieuwsgierig gemaakt door de ondertitel “geschikt voor 18 jaar en ouder” koos ik voor het bourgondisch trio met tomatensoep vooraf, en K. voor de varkenshaas met champignonsaus met uiensoep vooraf.

Al snel bleek dat ik mijn eetlust enigszins had overschat. De tomatensoep was erg smakelijk maar werd opgediend in een halve liter soepkom. Dit was echt teveel van het goede voor mijn eetlust. Ik “had niet zoveel honger”, misschien ook niet zo raar gezien de werklunch bij McDonalds eerder die dag…

Na de soep voelde ik de bui al hangen voor het hoofdgerecht en ja hoor: het bourgondisch trio bestond uit enorme hompen vlees, namelijk chicken wing, pittig gemarineerde spare ribs en beenham. Alles erg smakelijk, maar wederom teveel voor mij op dat moment. De varkenshaas van K. was ook ook erg lekker. Naast het vlees werden lekkere grote (belgische) frieten en een niet zo bijzonder kommetje groenvoer geserveerd. De meringata als nagerecht tenslotte bleek een verrassende combinatie van van vanille-ijs en schuimgebak. Bijzonder, maar als je vooral zin hebt in ijs kun je beter iets anders nemen.

Bij de rekening zat een ansichtkaartje van Den Draeck dat je mag invullen en kunt laten versturen naar wie je wilt. Originele vondst, mogelijk bedoeld als afleidingsmanoeuvre voor de rekening. Deze bedroeg 56,10 euro,

toch wel een stuk meer dan bij het gemiddelde eetcafe. Gezien de hoeveelheden en kwaliteit echter zeker niet onredelijk. Vooral voor hongerige liefhebbers van vlees is Den Draeck een toppertje!

Ambiance: 7

Smaak: 7

Bediening: 7,5

Prijs/kwaliteit: 7

Reacties (1)

 

 1. Anonymous says:

  Ik ben er gisteren geweest aanbevolen door mn dochter die daar veel komt en vond het eten matig, de bediening aardig maar niet helemaal correct, ik vind een uur wachten tussen voor en hoofdgerecht echt te lang, men kijkt de gasten niet echt aan of er iets ontbreekt, je moet echt iemand zien te strikken met een lasso om iets gedaan te krijgen.
  Het voorgerecht (carpaccio) was overgoten met sla waardoor de smaak bijna iets vegetarisch kreeg, terwijl het smaakaccent nu daarop net niet ligt.
  Het hoofdgerecht (een steak den dreak)overgoten met een saus van honing en thym was zondermeer in orde, met daarbij geleverd een kommetje groenvoer wat we maar niet aangeraakt hadden omdat het leek alsof het al uren ergens in de keuken had gestaan.
  Groente in welke vorm dan ook ontbrak totaal.
  Dus eigenlijk alleen maar vlees en patat, wel kregen we voor het lange wachten tussen de gangen door een glas wijn aangeboden, was het personeel vriendelijk, en de sfeer goed.
  De prijs vond ik voor het gebodene niet helemaal in verhouding staan (voorgerecht, hoofdgerecht en koffie na en 1.5 liter wijn 88 euro voor 2 personen)
  Wel..het was leuk een keer geprobeerd te hebben, maar hier blijft het wat mij betreft ook wel bij.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.