Le Soleil

Gepost op July 7, 2003 door

Dit wordt een korte review. Met korte zinnen. Kent u café De Witte Ballons aan de Lijnmarkt? Daar recht tegenover zit een klein priegelstraatje met restaurant Le Soleil. Een piepklein restaurant, waar je als het ware in de keuken zit te eten: vijf of zes tafeltjes, één kok en één ober. Leuk sfeertje geeft dat. De kaart is klassiek Frans en heeft geen vegetarisch gerecht. Zo zien wij het graag.

Oke, het zou kort worden. Het eten is goed. Heel goed zelfs. De kok (met ‘zie neisj frensj ekzent’) heeft een duidelijk gevoel voor smaak en besteedt aan elk bord een hoop tijd en liefde. En dat proef je. Vooraf had ik een surprise de canard (kan anders geheten hebben). Heerlijk stukje eend met een superdressing. Hoofdgerecht: kalfslever. Die was jammer genoeg op, dus kreeg ik een lamslever. Heerlijk vlees met heerlijke groenten. Pure smaken afgewisseld met complexe maar heerlijke sausjes. Porties zijn precies goed. Van mijn disgenoten kreeg ik ook slechts instemmend gegrom en geslurp te horen. Geen lange gezichten gezien.

Door de ober werd ons een witte wijn aangeraden. Die wijn hebben we ook maar genomen en daarna nog een flesje. Erg goed wijntje. De cappuccino achteraf was ook weer perfect. Stevig schuim en goede smaak.

De bediening was adequaat en aardig. Niets bijzonders eigenlijk. Al is het de laatste tijd al redelijk bijzonder als je ‘gewoon’ bediend wordt.

Prijs? Tja, voor wat je krijgt helemaal niet zo gek duur. Ik weet alleen dat ik – met borrel vooraf – voor dit etentje 45 euro kwijt was. Dat vind ik niet veel voor zo’n geheel verzorgd diner met préborrel. Zo snel mogelijk weer heen om de rest van de kaart te verkennen!

Ambiance: 8
Smaak: 9
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.