De Garde

Gepost op July 30, 2003 door

In dezelfde Drieharingenstraat waar De Steeg zit, bevindt zich sinds een jaar of vier een restaurantje dat in een iets ander segment opereert. Laten we dit de bovenkant van het middensegment noemen. Het komt er ongeveer op neer dat er een goede kaart is, veelal gebaseerd op de ‘eerlijke’ Franse keuken, met meestal wat fusion-elementen en dat de prijzen van de voor- en na-gerechten rond de 8 euro en de hoofdgerechten zo rond de 20 euro liggen. Het feit dat Utrecht steeds meer van dit soort tentjes krijgt, en dat de meeste prima lopen, is wel een duidelijke indicatie dat het heel slecht gaat met onze economie.

Zo ook bij De Garde, waar het terras gisteravond helemaal vol zat. Dus binnen maar een tafeltje genomen. De bediening, twee jongemannen, was vlot en sympathiek. Niet overdreven netjes, maar ook niet opdringerig of te amicaal. We begonnen met wat biologische broodjes (GEEN stokbrood!) met tomatentapenade en boter. Qua drank kozen we voor de lekker droge huisrose. Die werd netjes in een koeling bewaard en bijgeschonken als ons glas bijna leeg was. Als voorgerecht koos disgenote J. dungesneden kalfsvlees. Ik koos voor mijn all time favorite: mosterdsoep. Het kalfsvlees viel goed in de smaak. Mijn mosterdsoep was ook prima, al werd-ie iets te heet opgediend, zodat ik gelijk mijn mond ongeveer verbrandde bij de eerste hap.

Qua hoofdgerecht koos J. voor de lamsfilet met chevre-taartje, ik nam een Thaise salade met basmatirijst. Ik weet niet wat het is hoor, maar mijn definitie van salade is toch langzaam maar zeker een compleet andere geworden dan die in de meeste restaurants wordt gehanteerd. Ik kreeg een mooi opgemaakt diep bord met daarin wat peultjes, zoetzure stukjes komkommer, pepertjes, stukjes mals (rund)vlees, een bolletje basmatirijst, en dit alles in een pittige sojasaus. Meer vlees met saus en rijst dan een salade, vind ik dan. Weer pech, het eerste dat ik deed was de rode peper opeten, waar net iets teveel zaadjes in waren blijven steken, zodat mijn smoelwerk voor de tweede keer in brand stond. Ook dit gerecht was mij iets te heet opgediend, dat hielp ook niet mee. Er was nogal rijkelijk met de sojasaus gewerkt, en doordat het bord diep en rond was werd het gerecht al snel een soort maaltijdsojasoep. Desalnietemin was het lekker, al kon ik het niet meer optimaal proeven met mijn door spaanse pepers en te hete (als in temperatuur) soep en sojasaus verschrompelde mond. Mijn tafelgenote J. vond haar lamsfilet erg lekker, zag er ook mooi roze uit, taartje was ook prima.

Als toetje om mijn gehemelte en tong af te koelen een ‘modderijsje’ van bananenijs en chocoladestukjes en chocolademousse gegeten. Erg lekker. Daarbij thee en een dubbele espresso. We waren in totaal net iets minder dan 90 euro kwijt. Dat is voor dit soort eetgelegenheden een gangbare prijs. Vooral de bediening en de sfeer spraken ons aan, het eten was niet beter of slechter dan in soortgelijke gelegenheden wordt geserveerd. Misschien word ik wat blase, maar ik kan er dus niet enthousiast van worden.

Ambiance: 7
Smaak: 6,5
Bediening: 7,5
Prijs/kwaliteit: 6,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.