Broers

Gepost op July 25, 2003 door

Stadscafe Broers staat al jaren bekend als de plek waar je in een stijlvolle ambiance smakelijk, snel en redelijk goedkoop kunt eten. Of zoals iemand al eens zei: ‘een soort mensa voor yuppen’.

Gisteravond maar weer eens met N. afgesproken in Broers. Het interieur van Broers is nog niet zo heel lang geleden verbouwd. Het ziet er erg fris uit met enkele retro-accenten aan de muur. In de verte kon ik bovendien een bar ontwaren met veel spiegels en heel veel flessen drank. Het publiek bestond voornamelijk uit twintigers en dertigers, inclusief een stel dat elkaar in een hoek van het restaurant voortdurend zat af te lebberen. Gelukkig liet ik daar mijn eetlust niet door bederven. Door de vakantietijd was het wel redelijk rustig, en werd de bediening blijkbaar verzorgd door vakantiekrachten die voor het eerst in een restaurant werken (daarover later meer).

We kozen allebei voor een van de dag/stadshappen, namelijk voor de pasta met spinaziesaus, gebakken spekjes en zongedroogde tomaten. Deze was bijzonder smakelijk, een positieve verrassing en zeker een aanrader! Weer eens wat anders dan de gebruikelijke stadshap ‘sate met kroepoek en friet’. De hoeveelheid was voor mij voldoende, maar ik vraag me me wel af of dit ook zo is voor mensen met een grote eetlust.

Het biertje en de ijsthee tijdens het eten waren ook smakelijk, echter het tweede biertje en ijsthee lieten wel heel lang op zich wachten, ondanks dat het niet druk was. Het wireless bestelsysteem dat de bediening gebruikt, helpt hierbij blijkbaar ook niet. Ook werden de borden niet afgeruimd na het eten – daar moesten we zelf om vragen.

De koffie smaakte goed, echter de cappuccino was al enkele minuten oud aangezien het schuim al was ingezakt. Aan het tweede kopje cappuccino zat volgens N. bovendien een lichte zeeplucht.

De rekening voor twee personen bedroeg 32,60 euri, zeker niet hoog. Al met al zal ik zeker terugkeren bij Broers, maar ik hoop wel dat dan de bediening is verbeterd.

Ambiance: 7
Smaak: 6,5
Bediening: 5
Prijs/kwaliteit: 6,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.