Boslust

Gepost op July 12, 2003 door

Ik had met m’n Tjikkie en Anna afgesproken bij cafe Flater om nog even te borrelen voor we zouden gaan eten. Het bleek dat er weinig was veranderd in dit cafe. Bevolkt door zichzelf mooi en hip vindende twintigers en iets te harde hippe dance om een goed gesprek te kunnen voeren volgens Anna. Op dus naar cafe De Luifel waar Anna graag heen wilde voor old times’ sake (Anna is lid geweest van een studentenvereniging in Delft, Virgiel, vandaar). Ik had weinig zin in bralballen van het Utrechtse corps en sputterde tegen. Gelukkig kwamen de dames op het terras ook snel tot dat inzicht en bleef het bij een portie lekkere bitterballen en een rondje drankjes waar je gelukkig niks echt fout aan kan doen.

De dames hadden op de een of andere manier zin in een goede sate en ik stelde dus voor om te gaan eten bij Boslust. De tent waar ik in mijn na-studententijd vaak kwam vanwege de relaxedheid en de Tosti’s Fritz na een fikse nacht doorhalen. Uitbrakcafe bij uitstek, bovendien zeer geschikt om ouders mee heen te nemen als je uit eten wilt.

Eten dus! Jammer dat we in het achterste gedeelte werden geplaatst want eenieder die naar de plee wilde gaan moest even tegen Anna’s rug oprijden. De dames namen inderdaad beiden de Sate Boslust. Zoals verwacht erg lekker en zeer smaakvol. Het vlees was lekker zacht en smaakvol gekruid en de satesaus was ook goed. Het flinke stuk verse ananas on the side was ook niet te versmaden. Ikzelf nam een dagspecial, de lamsreepjes in Roquefortsaus met pasta. Het lamsvlees was lekker zacht maar de Roquefortsaus was iets te slapjes van smaak, die had wel wat sterker mogen zijn. Gelukkig bleven beide gerechten gespeend van de overbekende standaard Boslust-wokgroentes.

Zoals ik al eerder zei is Boslust erg relaxed en dat komt voornamelijk door de dames in de bediening. Een van hen is zelfs zo relaxed dat het voor haar bijna standaard word om een (deel van de) bestelling te vergeten. Maar gelukkig glimlacht ze altijd heel erg lief en verontschuldigt zich op een dusdanig wijze dat ook ik ga glimlachen. Ik vergeet dan meteen ook dat ze iets vergat. Relaxed dus die dames, da’s erg belangrijk! Zeker als je de rekening vraagt en die blijkt toch echt drie keer te hoog uit te vallen met o.a. 8 hoofdgerechten voor ons drieen. Dat was gelukkig met een evenzo vriendelijke glimlach snel verholpen.

Ambiance: 8 die relaxedheid he!
Smaak: 6,5
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.