Lokaal Negen

Gepost op June 7, 2003 door

Voor het eerst sinds lange tijd was ik weer eens aanwezig op de wekelijkse vrimibo in Café De Stad. Dat betekende natuurlijk dat we met z’n allen gezellig zouden gaan eten na afloop. Na het doorbladeren van de uitloper door Olaf, kwamen we zowaar snel overeen het nieuwe restaurant Lokaal Negen uit te tjekken.

Oxysept en Tengees hadden wat moeite om Lokaal Negen te vinden en verbrandden alvast wat vetrandjes door er hard voorbij te fietsen. Toen we er eenmaal waren, zagen we dat het café- en restaurantgedeelte van elkaar waren gescheiden. We moesten even wachten tot er een tafeltje vrijkwam, maar al tijdens ons eerste biertje in het cafégedeelte konden we aanschuiven aan een kleine tafel in een hoek van het restaurant. Het was even proppen, maar we zijn dan ook allemaal gezegend met veel lichaam!

Het restaurant heeft een beetje een huiskamersfeer, die voornamelijk wordt veroorzaakt door het Engelse stylee bloemetjesbehang (kleine roosjes) en de schattige rode schemerlampjes. De keuken is rechtstreeks benaderbaar vanuit het restaurant en wanneer er geflambeerd wordt door de kok (en dat werd er) geven de uitslaande vlammen een gezellig effect in het restaurant. Verder kun je zien dat er een leuke tuin is, wat ook al huiskamersfeerverhogend werkt.

De bediening is leuk. Een beetje raar woord voor een omschrijving van de bediening, maar ik kan het zo snel niet beter verwoorden. Niet dat ze aan één stuk door cabareteske Seth-Gaaikemagrapjes aan het afsteken waren, maar ze waren in ieder geval heel blij. Een dikke duim als begroeting van een menukeuze doet bij mij in ieder geval de smile al snel groter worden.

Het eten dan maar! Als voorafje had ik escargots in knoflook olie. Tikkie gewoontjes maar desalniettemin niet te versmaden, wat eveneens gold voor de carpaccio van Tengees en de gerookte zalm van Oxysept. De pindasoep van Olaf was héél lekker en de geitenkaassalade van Zero scheen ook goed binnen te houden te zijn.

De hoofdgerechten dan. Zero en ik besloten de zwaardvis in kreeftsaus te nemen. Opmerkelijk dat twee dezelfde gerechten toch heel anders kunnen smaken! Mijn stuk was weliswaar wat dikker dan die van Zero, maar dat zou toch niet mogen betekenen dat er smaakverschil optreedt. Mijn stuk was heerlijk mals en smaakte voortreffelijk, terwijl het stuk van Zero dunner was en (daardoor?) taai. Olaf had biefpuntjes (toch?) en was niet zo lyrisch als ik over mijn zwaardvis. Tengees had een (beetje laffe) Mexicaanse wrap. Weinig smaak en standaardingredienten gegratineerd met vierkante stukjes cheddar.

Oxysept had daarentegen een overheerlijke lasagna met geitenkaas en spinazie. Doorgaans is Oxysept van het tweede en meestal ook een derde bord, maar deze keer zat hij voortijdig vol. Daardoor kon ook ik nog van een flink stuk genieten. Als sidedishes kregen we twee bakjes met sla met daarop naar de mening van Tengees iets te veel slasaus. Ben zelf een sucker voor saus (evenals Zero naar bleek), dus ik had daar weinig moeite mee. Verder natuurlijk de nimmer ontbrekende kom met patatten en mayonaise!

Zero en ik besloten nog een dessert te nemen. Zero nam de créme bruléé die goed smaakte en ik nam de mousse au chocolat. Om mezelf nu een chocolademousse-expert te noemen zou misschien te ver gaan, maar ik ben wel een chocomousse-freak! Deze keer werd ik gelukkig niet teleurgesteld en bleek de chocomousse een toppertje te zijn!

Dit alles voor slechts 30 euri de man, waarbij de voorgerechten relatief duur waren.
Mijn mening over een restaurant moet ik natuurlijk geheel en alleen baseren op mijn eigenste gerechten en dus zijn de cijfers behoorlijk positief. Als ik echter de meningen van mijn disgenoten mee moet nemen zou het een andere uitkomst geven. Een aantal van de door hen genuttigde gerechten waren een beetje lafjes, smaakloos en derhalve gemakkelijk te noemen. Dat zou betekenen dat voor de smaak het cijfer anderhalve punt lager zou liggen.

Verder is het noemenswaardig te vermelden dat de stroom uitviel tijdens de toetjes maar dat deze setback door de bediening en de kok vrolijk werd opgevangen. Daardoor duurde het niet lang en bleef de sfeer er goed in zitten.

Ambiance: 8
Smaak: 8
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.