De Zaak

Gepost op June 1, 2003 door

Ik weet, het is al weer een paar weken geleden, en successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar toch wilde ik u, geïnteresseerde in het wel en wee van het uitgaansleven in het Utrechtse stadje U., dit niet onthouden. (Ja ja, overigens was ik gisteravond weer niet in café De S., maar dat had barbecue-redenen.)

Het is al weer een paar weken geleden, toen ik op een dinsdagavond, na een gezellige sniek in de Camera, met wat andere sniekgangers de film besloot door te gaan spreken bij café De Zaak op het Stadhuisplein (volgens mij heet het officieel Ganzenmarkt). Nou, zult u zeggen, u had zeker een biertje en het was heel gezellig? Zeker! Daarover geen twijfel! Ik had een biertje (Orval zal het wel geweest zijn) en het was heel gezellig.

Maar daarover geen stukje, neen, niet in het minst. Wat namelijk zo bijzonder was in café De Zaak op die bewuste dinsdagavond, het is al weer een paar weken geleden, is het volgende. De bezoekers van De Zaak waren, op een enkele uitzondering na, van het vrouwelijk geslacht, dragende borsten en bh’s, haren zoals vrouwen haren dragen (niet onder de oksels, maar op het hoofd), en drinkende bier gelijk mannen. Ik was verbaasd: De Zaak, toch niet een kroeg waar ik nooit kom, had ik nog nooit eerder op dit fenomeen (femineen?) kunnen betrappen.

Met mijn medesniekers was het leuk toeven in zo’n damesmodeZaak, ik kan u verzekeren dat het de recensie van de sniek van die avond (het is al weer een paar weken geleden) positief heeft beïnvloed. Waarvan akte.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.