Het Licht

Gepost op May 23, 2003 door

Gisterenavond gegeten in de nieuwe tent Het Licht aan de Biltstraat. Interieur is hip, behoorlijk licht, wel oke. Het is duidelijk dat ze zich op het ‘Wannahaves-publiek’ richten, met bijvoorbeeld geregeld een dj, en corny schemerlampjes in het interieur. Die opzet slaagt blijkbaar goed – we hebben Winston Gerstanowitz nog *net* niet binnen gezien, maar het scheelde niet veel. Verder veel cafe Flater-mensen en dergelijke.

Het personeel is snel en redelijk vriendelijk, maar het lijkt alsof ze allemaal nog moeten wennen. De tent zat behoorlijk vol, ik schat voor zo’n 80 procent gevuld, maar het was dan ook een donderdagavond. Er draaide een dj, maar van de muziek kon je behalve de bassdrum en wat high-hats niets horen; dat had dus vrij weinig zin. Later op de avond werd het ineens wel erg warm toen het ook wat drukker werd – kan het zijn dat de airco niet werkte?

De kaart ziet er leuk uit, niet echt uitgebreid, maar goed. Vlees, vis en iets vegetarisch, typisch trendy eetcafe, fusion en dergelijke. Ik koos voor een salade met kip en cashewnoten vooraf, M. voor de carpaccio. Hoofdgerecht was een wrap met groenten en gehakt, voor M. gegrilde zalm met cajunkruiden. Wijn was Zuid-Afrikaanse huiswijn per glas, je kon ook voor Spaans kiezen. Er kwam een mandje met vers brood en kruidenboter op tafel. Lekker brood, maar de kruidenboter was iets te zout.

De voorgerechten stonden binnen een minuut na bestelling op tafel, erg snel, mocht best wel iets minder snel. Goed gevulde borden, de carpaccio was prima, kan weinig fout aan gaan. Mijn salade was minder: gewoon wat sla met dressing en cashwenoten en daarop plakjes gegrilde kipfilet. Niks geen dressing, kruiden of sausje, waardoor het geheel nogal kaal aandeed en ook niet bijzonder smaakte.

Hoofdgerecht: zelfde verhaal, granenrijst met salade en twee grote wraps gevuld met gehakt en groenten. Geen enkele smaak, het lijkt wel alsof de kok het concept van kruiden of sausjes nog niet uitgevonden heeft. De twee wraps waren ook te veel van het goede, na anderhalve wrap ben ik maar gestopt, maar beter te veel dan te weinig natuurlijk! De gegrilde zalm met tagliatelle viel beter in de smaak: goede smaak, niet te veel gekruid, maar dat is voor zalm ook beter. De Zuid-Afrikaanse huiswijn was prima te drinken, niets bijzonders maar zeker niet slecht.

Conclusie over het eten is dat de kok een beetje doorgeschoten lijkt te zijn in het Puur-concept. Bij ingredienten met een sterke eigen smaak zoals zalm en carpaccio is het geen probleem dat het nogal ongekruid/ongedressed wordt opgediend, maar bij dingen als kip of Mexicaanse gehaktgerechten stel ik enige bite en een gekruide smaak wel op prijs. Zat er hier helaas niet in. De prijzen zijn prima, we betaalden bij elkaar 53 euro voor een karaf water, vier glazen huiswijn, voorgerecht en hoofdgerecht en koffie en thee na. Dat is in Utrecht tegenwoordig een nette prijs. Helaas was voor mij de kwaliteit van het eten niet echt goed. Ik zal er dus niet nog een keer gaan eten, vooral vanwege de extreem laffe smaak van mijn eten.

Ambiance: 7

Smaak: 5

Bediening: 6

Prijs/kwaliteit: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.