Bagels & Beans Amsterdamsestraatweg

Gepost op November 25, 2012 door

Het waaide keihard toen ik dit weekend op de fiets naar de Gamma reed voor een zoveelste bezoek aan een doe-het-zelfzaak. Badkamers verbouwen, mij hoef je er niet voor wakker te maken. Ik haat klussen! De Amsterdamsestraatweg lag er ook nog eens bij alsof zich een kleine ramp had voorgedaan. Overal lagen omgewaaide fietsen tussen de afgebroken takken en het vuilnis dat normaal gesproken toch al het fietspad bevolkt.

Al slingerend tussen de fietsen en het vuil zag ik op de terugweg een nieuw, fris etablissement. De Amsterdamsestraatweg is doorgaans een toonbeeld van ranzigheid, goedkoopheid en faillissementen, dus mijn aandacht was getrokken. Bovendien zag ik nette blanke mensen naar binnen gaan, zeer opvallend voor de Amsterdamsestraatweg die doorgaans vooral allochtonen en autochtone tokkies herbergt.

Aldus belandde ik in de Bagels & Beans op de Amsterdamsestraatweg (320). Aan de ene kant zit kapsalon Ali en de Christine Le Duc en aan de andere kant zit Vis del Mondo en een Chinese massagesalon. Dat klinkt in ieder geval heel erg multi-culti en dus heel wat anders dan de gegoede blanke versie in Wittevrouwen die al eerder was besproken door Jacques Couteau.

Zo heel veel anders blijk deze versie eerlijk gezegd ook weer niet te zijn. Het is dat hier ooit café Abattoir gevestigd was, maar daar houdt het dan ook wel op. Bagels & Beans is simpelweg een concept dat blijkbaar ook past in een wijk waar voornamelijk teleshops, dönertenten, pornozaken, goedkope meubelwinkels, fietswinkels, allochtone slagerijen, groenteboeren/kapsalons en snackbars gevestigd zijn. Bagels & Beans ziet er van binnen echter conceptueel netjes en schoon uit, in de kleuren geel en bruin. Er is een heuse leestafel en buiten bevindt zich zelfs een heel klein terrasje met vier tafeltjes.

De menukaart bestaat uit voornamelijk veel bagels (duh!), verse sappen, theeën en muffins. En gelukkig hebben ze slechts een kleine lijst met koffies. Dit in tegenstelling tot de 27 espresso’s die je bij een vergelijkbare keten als de Starbucks kunt bestellen. De menukaart is er in ook in het Engels, waarmee ze in ieder geval aangeven voorbereid te zijn op de multi-cultiomgeving waarin ze zich bevinden. Tussen het alom aanwezige gekakel van jewelste kan je relaxte spaansegitaarpopdeuntjes horen, wat goed past bij het zondagmiddaggevoel dat ik spontaan kreeg. Er is gratis wifi aanwezig, maar je hebt wel het password nodig.

Mijn ristretto was aangenaam zurig maar toch sterk en werd geserveerd met een glaasje water. Mijn chocolademuffin kwam iets later, maar dat was omdat hij uit de oven kwam, warm dus en nog lekker zacht van binnen. Veel van de medebezoekers waren aan het lunchen en de diverse bagels die ik voorbij zag komen zagen er smakelijk uit. Doordat ze ter plekke aan het bakken waren was het er wel erg warm. Maar dat was ook wel weer lekker eigenlijk, met die koude striemende wind buiten.

Het personeel bestaat uit hardwerkende jongedames die vlot zijn en je hartelijk helpen. Je wordt aan tafel geholpen en als je je toch aan de balie meldt wordt je ook daar snel geholpen en de bestellingen worden uiteindelijk netjes naar je tafel gebracht. Omdat het zo ramvol zat en er zelfs mensen weer wegliepen omdat er geen plek meer was hadden de dames het erg druk, maar ze waren behoorlijk attent en snel.

De rekening bedroeg 4,25 euro. Best te doen voor een ristretto en een warme chocomuffin. Ik ga nog wel een keer terug, denk ik. Het enige waar ik me zorgen over maak, is het publiek. Dat is blank, ogenschijnlijk uit de upper middle class en in het bezit van kinderen of kleinkinderen. Ik vraag me af waar die vandaan komen, want ik zie ze doorgaans niet rondhangen op de Amsterdamsestraatweg. Of is Zuilen en Ondiep dan stiekem toch langzaamaan een beetje aan het upgraden? Anyway, ik verwacht dus eigenlijk niet zo veel klandizie doordeweeks voor de Bagels & Beans op deze locatie. Maar ik hoop het beste voor ze en zal er in het weekend af en toe een ristretto’tje gaan doen. Support your local!

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 6,5
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reacties (5)

 

  1. Alleen maar respect voor “onze” 2 startende ondernemers Dave & Nienke uit Zuilen om ook een eetgelegenheid te beginnen. Bij de opening aanwezig geweest en een behoorlijke lunch genuttigd. Dit is ook iets wat Zuilen nodig heeft. Opstarten is altijd moeilijk en zoeken wat de mensen willen.
    @remment weer eens een leuk stuk geschreven.
    Groeten, Niels & Elise

  2. Jiska says:

    Het publiek is er in Zuilen en ondiep zeker wel, maar die fietsen of rijden nu heel snel over de Amsterdamsestraatweg heen. Juist vanwege alle teleshops, döner tenten, pornozaken, goedkope meubelwinkels, fietswinkels, allochtone slagerijen, groenteboeren/kapsalons en snackbarren 🙂
    Maar we stoppen bij de Hema en de toko en sorry ook bij de Action en voortaan misschien ook bij Bagels en Beans? Ik heb in Almere en Amsterdam hier iig een aantal keer lekker gelunched, dus wie weet 🙂
    Leuk stuk, vooral je beschrijving van de straatweg!

  3. Oxysept says:

    Op de site van Bagels & Beans omschrijven ze de A’damsestraatweg heel anders dan jij!

    “Deze gezellige buurt kenmerkt zich door de wervelende mix van buurtbewoners en de vele bakkers, groentewinkels en kapperszaken.”

  4. Nazi Goering says:

    Ach und Weh ! Cafe Abbatoir is niet meer. Ik heb er voor de lol in beschonken staat wel eens een heel apart avondje gehad. Met lokale ster Ronnie van Bemmel aan de microfoon, mannen met de trui in de broek, rokende, te bruine vrouwen met Breezer Watermeloen en die glurende, meezingende homosueel van Snackbar Veldkamp ( even verderop) die mij kwijlend aankeek, dit was zo’n kleine tien jaar geleden en nog steeds een herinnering die bijblijft.
    Bedankt Remment!

  5. Remment says:

    Ik kom er inmiddels minstens 1 keer per week met m’n dochtertje. Inmiddels weet men wat ik standaard bestel: een ristretto, een verse jus en een stuk cheese cake. Met name de cheese cake is aan te raden! Die is verrukkeluk!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.