The Streetfood Club

Gepost op July 3, 2018 door

Aan het Janskerkhof 9, waar vroeger restaurant Broers zat, zit nu The Streetfood Club. Broers was in mijn herinnering een oubollige ontbijt- en lunchtent, waar heel vroeger stomende oud en nieuw-feestjes werden gehouden met dansende mensen op de bar, maar waar je nu alleen nog maar met je (schoon)ouders naartoe ging om een uitsmijter ham-kaas te eten tussen de toeristen en de krantenlezers. Een echte mainstay zeg maar, die het vooral van z’n locatie moest hebben.

De nieuwe eigenaren hebben er een nieuw(?) concept op losgelaten: Aziatisch en TexMex geïnspireerde streetfood. Nu word je tegenwoordig overspoeld door streetfood, en vaak is dat een slap excuus voor te weinig eten voor te veel geld, dus we waren wel nieuwsgierig, maar niet positief gestemd. Maar verwachtingen zijn er om bijgesteld te worden!

Na een leuke middag en avond plaatjesdraaien in de Winkel van Sinkel besloten we om even wat eten te scoren. Maar waar doe je dat op een zaterdagavond elf uur? Toch maar eens proberen dan. Bij aankomst zien we dat het nog steeds tjokvol is, zowel binnen als buiten. We wachten netjes bij het ‘Wait here to be seated’-bordje, en al snel worden we door de bediening aan een tafeltje geholpen. Ik ken weinig tenten waar het om 23.00 uur nog zo druk is, maar waar je tegelijkertijd zo professioneel, snel en vriendelijk wordt geholpen. Het lijkt zowaar wel of we in een echte wereldstad beland zijn.

Binnen zien we dat het authentieke Broers-interieur deels bewaard is gebleven (het glas in lood), maar dat er heel slim een soort van hippe ‘tropically urban’-vibe overheen is gelegd. Leuk gedaan, en gezien de fantastische interieurfoto’s die op het internet te vinden zijn ook heel Instawaardig. Ook valt op dat er veel tafeltjes, hoekjes en zitjes zijn gemaakt. Het pand is een soort Doctor Who’s TARDIS, van binnen is het stukken ruimer dan het van buiten lijkt. En aan al deze tafeltjes zitten mensen gezellig te eten, te drinken en te kletsen. Er is een gigantische bedrijvigheid en leuke energie in de tent, en er loopt veel personeel in verschillende kleuren shirts heel hard heen en weer te rennen. Een dj draait toffe nineties-r&b en -hiphop op de achtergrond. Er is een gedeelte bij en rond de bar dat meer voor borrelen/drankjes bedoeld is, en de rest wordt gevuld door tafels en zitjes.

De kaart heeft veel cocktails, gelukkig ook een goede selectie van wijnen en biertjes (zowel op tap als fles), en daarnaast twee pagina’s met allerhande Aziatische en TexMexsnacks. Wel jammer dat het vegetarische gedeelte voornamelijk uit salades bestaat, dat kan zeker avontuurlijker.

De menukaart is ingedeeld in voor, groenten, vlees, vis, Vietnamese spring rolls, dimsum & bao (gestoomde gevulde broodjes), taco’s en zoet (toetjes). De meeste gerechten kosten tussen de 4 en 9 euro. De kaart is uitgebreid en dat doet vrezen voor de kwaliteit, in restaurants geldt toch meestal less is more.

We worden snel en vriendelijk geholpen door een dame die alleen Engels spreekt (zie ook onze recensie van SNCKBR IV). Omdat we geen gigantische honger hebben, bestellen we een paar willekeurige gerechtjes: gado-gado (lauwwarme groenten met ei en pindasaus), veggie spring rolls, B.B.B. (zwarte bao met geroosterd buikspek en kimchi) en een frietje rendang (zoeteaardappelfriet met rendangrundvlees).

Onze bestelling wordt razendsnel geleverd, is goed op temperatuur, en smaakt tot onze verbazing meer dan goed. Lekker veel smaak, spicy, goede texturen. Het is geen haute cuisine, maar het is beter dan het eten dat je op het gemiddelde foodtruckfestival kunt verwachten. De porties zijn niet heel groot, maar ook weer niet te klein. Best wel knap om zoveel mensen met dit tempo deze kwaliteit te serveren. Dat vereist een slimme aanpak in de keuken met veel voorbereiding en logistieke shortcuts. De springrolls zijn lekker knapperig, de rendang bij de friet is zowaar een goede rendang (de eerste keer zat er geen rendang bij, maar dat werd snel gecorrigeerd), en de gado-gado is serieus lekker, zelfs met de nogal verrassende krielaardappeltjes erin. De B.B.B. is ook erg smakelijk, een mooie plak buikspek met knapperige korst, en goed op smaak gebracht met hoisin. De kimchi (Koreaanse gefermenteerde gekruide kool) kan ik er niet echt in ontwaren, maar die miste ik om eerlijk te zijn ook niet.

We betalen ca. 30 euro en ook dat valt niet tegen, zeker niet voor de geserveerde kwaliteit. En toen we tevreden naar buiten liepen kwam een personeelslid nog achter ons aanrennen omdat R. z’n koptelefoon was vergeten, service with a smile!

Het beviel zo goed dat ik al snel nog een keer ben gegaan. Ditmaal wat eerder op een zaterdagavond, rond een uurtje of zes. Alweer helemaal nokkievol, met een wachtrij om een tafeltje te krijgen. Het personeel is weer snel, professioneel en vriendelijk, en na tien minuten hebben we ons tafeltje. Het feit dat dat snel voelde geeft aan hoe goed ze om weten te gaan met de drukte.

Ditmaal iets meer vegetarisch besteld, onder andere een burrata en een aubergine-vijgensalade. Onze cava wordt in toffe oldskool roaring twenties champagneglazen geserveerd, een leuk detail. Ook nog wat spareribs besteld, volgens de kaart ‘erg pittig’ en met ‘limoen/knoflook dip’. De spareribs waren niet pittig, maar hadden wel een goede smaak, al was er wel erg veel marinade/rub op blijven zitten. De dip zat er niet bij. En toch weer geen probleem, de smaak en textuur maakten dat allemaal goed. De dj draaide weer nineties-r&b en -hiphop, en deze keer viel op dat het een obligate en voorspelbare tracklist was, dat mag wel iets avontuurlijker. Als toetje namen we het grappige tropische ‘discoijs’, een schaal met ijsklontjes en daarin vier bolletjes kokos- en limoenijs, en daaronder knipperende discolampjes (niet eetbaar).

Al met al weer een prima avond, bediening en eten weer van hetzelfde goede niveau, en we betaalden deze keer 80 euro met z’n tweeën, met een aantal glazen (goede) cava.

The Streetfood Club is een aanwinst voor Utrecht. Het heeft een grootstedelijke vibe, een lekkere kaart, het personeel is professioneel en vriendelijk, het eten is van (meer dan) prima kwaliteit en de prijs klopt, plus er wordt leuke muziek gedraaid. Het concept is meer dan geslaagd en in balans.

Ambiance: 9
Smaak: 8
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.