Winkel van Sinkel (Club Risk)

Gepost op November 9, 2003 door

Gisteren naar De Winkel van Sinkel geweest. Er was een Club Risk avond georganiseerd in samenwerking met Southern Comfort. Een gesponsorde avond dus, ook al was dat gelukkig amper merkbaar. Ik ben niet zo’n fan van De Winkel van Sinkel – niet mijn publiek, en belangrijker… Niet mijn muziek. Maar voor deze avond stond er een behoorlijk vette line-up op de posters: mijn favoriet Kerri Chandler, Ron Caroll (ook niet te versmaden), Leroy (altijd weer een vet dansavontuur), Roog en St. Paul.

Hoe was de avond verder dan? Kerri Chandler bleek als openingsact te zijn geprogrammeerd. Hij draaide lekkere US Garage met af en toe een opbouw naar meer knallende house zonder vocals. Ik vond het geweldig, maar ik ben toch bang dat Nederland nog steeds niet klaar is voor US Garage. Je ziet namelijk ook in Paradiso bijvoorbeeld dat het publiek het wel leuk vindt, maar niet als een dolle staat te dansen. Verder zie je dat na 02.00 uur de dansvloer wel vol is, maar dat er gewoon niet of nauwelijks wordt gedanst.

Grappig was dat de vj’s blijkbaar hun huiswerk niet goed hadden gedaan, want in de visuals kwam naar voren dat ene Kerrie Chandler draaide… Gelukkig voor Kerri werd dat echter snel aangepast.

Ron Carrol begon goed, maar toen ik na een uur dansen in de kleine kelder op St. Paul weer terug kwam, was de hele sfeer weg en was het fucking druk en werd er eigenlijk niet meer gedanst. Nog even terugkomend op St. Paul… ik ken hem uit Tivoli en de Off_Corso en vond hem daar niet zo sterk. Vannacht echter draaide hij erg lekker: een paar obligate platen om de dansvloer wat voller te krijgen maar aansluitend volvette funky platen met veel oude disco!

De Winkel van Sinkel is een ontzettend mooie, smaakvol ingerichte (zowel de zaal boven als de catacomben) lokatie. Het geluid was goed, de visuals simpel maar goed en ook de aankleding was simpel maar oke. Wat kanttekeningen: het publiek is doorsnee en niet al te uplifting, helaas was de zaal veel te fel verlicht (denk dat het de sfeer ten goede zou komen als het veel donkerder zou zijn), bier was 2 euro ondanks sponsoring, er was te weinig barpersoneel waardoor je soms lang moest wachten en na 2 uur was het veel te druk om nog te kunnen dansen.

Al met al dus een muzikaal volvette avond maar het publiek en de lichtafstelling zorgden ervoor dat de sfeer niet optimaal was. Nooit meer heen gaan – tenzij er weer zo’n volvette line-up staat geprogrammeerd.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.