Hasekura

Gepost op June 4, 2010 door

Het volleybalseizoen was over en we waren zowaar ongeslagen kampioen geworden. Dat riep om een succesvol team-etentje. Op aanraden van teamgenoot M. gingen we daarom eten bij Japans restaurant Hasekura.

Ik had laatst ergens flarden opgevangen van een gesprek waarin iemand zich afvroeg of dat Japanse restaurant aan de Veilinghavenkade het wel zou gaan redden met al die concurrentie daar. Om de hoek zit namelijk ook Gustok, Divinatio en de ogenschijnlijke ballentent Harbourclub. Toen ik echter naar binnen liep (nadat ik had ingecheckt via Foursquare), was het een drukte en buzz van jewelste.

Hasekura is een groot restaurant. De aankleding is modern en het meubilair bestaat voornamelijk uit donker hout. Er zijn drie blokken met elk twee behoorlijk grote bakplaten (teppans) waar ruim tien man per teppan kunnnen aanschuiven. Verder staat het aan de zijkant vol met tafeltjes en ook helemaal achter op een kleine verhoging staan flink wat tafels. Het hele restaurant zat ramvol, en dat op een dinsdagavond. Economische crisis, my ass!

Ik verwachtte lekker sushi te gaan eten, maar we werden naar een teppan geleid. Achteraf gezien maakt het helemaal niet uit waar je zit, want de teppans worden gebruikt voor alle warme gerechten die worden besteld in het hele restaurant. Want wat is het concept van Hasekura? Onbeperkt eten voor 24,50 euro!

Toch is het niet helemaal onbeperkt, want er zijn wat regels aan verbonden. Het gaat als volgt: als groep tot vijf man zit je ergens aan een tafel of een teppan. Je krijgt een Yahtzee-stylee formulier waarop alle gerechten staan vermeld (wat voorgerechten, veel sushi’s en een dikke tiental warme teppanyaki-gerechten). Gedurende vijf rondes mag je op het formulier bestellen wat je wilt. Het formulier wordt regelmatig opgehaald en iets van tien minuten later staan de koude of gefrituurde gerechten voor je neus of worden de warme teppanyaki-gerechten op de bakplaat klaargemaakt.

Het onbeperkte is dus beperkt tot vijf rondes. Maar die vijf rondes zijn genoeg om je buikje (in mijn geval een buik) rond te eten. Extra regels zijn dat je maximaal tweeënhalf uur aan tafel mag zitten en dat de laatste ronde om uiterlijk 22.30 uur besteld moet worden. Ten slotte: alles wat niet wordt opgegeten, moet je extra betalen.

Het eten dan, was het goed? Wel, het was zeker niet slecht. Maar om nou te zeggen dat het goed was, nee, dat niet. De lamskoteletten met oestersaus waren behoorlijk lekker. De meeste sushi’s waren lekker. Maar het dessert was nogal matig: partjes sinaasappel en koude harde stukken meloen. Al met al was het oké, maar meer ook niet. Ik verwachtte van de teppanyaki-gerechten meer dan je bij Hasekura krijgt voorgeschoteld. Dus als je hier gaat eten, bestel dan vooral veel verschillende sushi’s, die vond ik nog wel aardig.

Het personeel is snel en redelijk attent: het bedeesde, bijna onderdanige dat je een beetje gewend bent in Aziatische restaurants. De winst moet gemaakt worden met de drankjes en daar letten ze dan ook heel goed op: zodra je glas leeg is, wordt er gevraagd of je nog wat wilt drinken.

Ik moet bekennen dat ik gedurende het eten een beetje depressief werd. Dat hele concept van onbeperkt eten is uiteindelijk niets anders dan een lopend buffet in een hotel in Torremolinos: je eet het omdat je ervoor hebt betaald. Bovendien schep je net teveel van dat voor je gevoel dure vlees op, omdat je dan denkt dat je er alles uit hebt gehaald. In dit geval deed het me ook een beetje denken aan al die wokrestaurants die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Onbeperkt sushi en teppanyaki is gewoon het nieuwe wokken!

Uiteindelijk waren we per persoon geloof ik 40 euro kwijt – een redelijke prijs voor wat we allemaal gegeten en gedronken hebben. O ja, bijna vergeten, maar zo rond acht uur was het in het restaurant godsgruwelijk warm.

Voor grotere groepen is het een leuk idee, dat onbeperkt sushi en teppanyaki eten, omdat iedereen het wel oké vindt. Maar zelf ga ik niet meer terug.

Smaak: 6
Prijs/kwaliteit: 7,5
Ambiance: 6,5
Bediening: 7

Reacties (22)

 

 1. Rwpo says:

  Kom er maar in Oxy! Ik tel zo 3 of 4 foutjes (godschruwelijk?)….

  Verder heb ik het gevoel dat er meer uit deze recensie te halen was. Een oneliner als: doe dit alleen met je schoonouders omdat die het leuk vinden!!! Of zoiets..

 2. Remment says:

  Gottegot wat schruwelijk?

 3. Rwpo says:

  Om even door te gaan op de vorige keer: de Google ad van de week is: Aurorijschool Van Buuren in Delft, niet echt geënt op de culinaire bezoeker..

 4. Dapper dikkerdje says:

  Soortgelijke restaurants ook in R’dam, Den Haag, A’dam en Haarlem onder de naam ‘SUMO’, heb er zowel met klein als groter gezelschap en kleiner gezelschap beviel veel beter omdat je dan meer ‘eet’ ipv praat. Als het om Japans ‘verkennen’ voor een behoorlijke ipv de hoofdprijs gaat vond en vind ik het een fijn en lekker alternatief. Al is het natuurlijk geen ‘haute cuisine’..

 5. Dapper dikkerdje says:

  Hmm.. scusi, heb er met zowel klein als groter gezelschap GEGETEN..

 6. Oxysept says:

  Ik zal er eens naar gaan koekeloeren!

  P.S. Even een culinaire tip: ontbijten met Vocking-worst is niet zo’n goed idee… Ben een beetje miffelijk…

 7. Rwpo says:

  Ik dacht dat jouw maag bestand was tegen een ontbijt met punaises?

 8. Oxysept says:

  Vroeger wel ja, maar ik ben ook geen twintig meer, en mijn oude en zieke lichaam wordt steeds gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals eten.

  Enniewee… Alle letters staan weer op de juiste plek. Ik ga maar even wat water drinken…

  • Sultan says:

   Hallo,Ik heb met veel interesse het vearahl en de comments gelezen. Alleen nu zit ik met een aantal vragen voordat ik dit wil proberen.Ik heb namelijk een branded n95 van T-mobile. Na de update met nieuwe firmware. Heb ik dan nog wel de instellingen voor internet? en de icoontjes voor web’n’walk?Daarnaast als ik het doe en dat volgens alle aanwijzigingen, hoe groot is de kans dat die vlekkeloos verloopt.Bijvoorbaat dank,Dennis

 9. Nazi Goering says:

  Je moet de Vockingworst natuurlijk ook eerst even in de schmalz bakken!

 10. Oxysept says:

  Steen heeft ook wat te melden over Vocking-worst…

  http://www.youtube.com/watch?v=XaKlykcv_-s

 11. Rwpo says:

  Ach ja, Steen, die chansonneur van het betere levenslied. Met zijn rake teksten over liefde, seks en meisjes in het algemeen weet Steen de gevoelige snaar telkens te raken. Zijn verhaaltjes uit het echte leven laten niemand onberoerd.

  Een traan verlaat mijn oog als ik de eerste regels van zijn meeslepende hit “Vocking Worst” hoor:

  Wow, sofi moppie alles okay en top
  Met je nep nagels, fake tieten en je make-up pop
  haar permanent staat je van teen tot top
  goed als die reet tot je je broek uit doet
  heb je een vriend? nee ik ben op zoek
  natuurlijk ben jij dat jij kleine kenker hoer

  Da’s toch gewoon mooi?

 12. Oxysept says:

  Is weer eens wat anders dan dat nummer van Lucky Fonz III, dacht ik zo! (Niet beter of slechter, maar anders.)

 13. Koen Visser says:

  Japans is de nieuwe Chinees. In de Voorstraat is er een bijgekomen op de hoek Biltstraat/Wittevrouwensingel (voorheen boevenhol Brasil en later Purper) komt Kimono.

 14. Rwpo says:

  De Japanees is gelukkig net zo origineel in het verzinnen van een naam voor de zaak als de Chinees. “Kimono” vs “De Blauwe Muur”.

 15. Oxysept says:

  Ja, ik raak de draad ook een beetje kwijt met al die Japanners… En waar kan ik straks nog mijn oer-Hollandse Babi Pangang met Bami halen? Nou? Gelukkig heb ik nog een paar uur om op de PVV te stemmen!

 16. Rwpo says:

  Pcies! Greet weet wel wat echte Nederlandse kost is. Niks geen roti of halal falafel meuk maar goed voer wat de VOC-ers zelf nog uit ons Indië hebben gehaald.

 17. Olaf says:

  Ja, typisch Nederlandse kost als macaroni, spaghetti, nasi, bami en shoarma! Dat zal ze leren!

 18. Nazi Goering says:

  De Sinees bij mij naast op de Croeselaan : Siang Jiang, voor al uw Pangang wensen, ook al weg en overgenomen door…..Hasekura, gelukkig zit de Indonees er nog naast.

 19. Dili says:

  Wat een verwarrend concept is dit zeg. Zijn hier al eerder wezen eten en krijgen telkens een andere uitleg….De ene laat ons meer dan 5rondes bestellen (a 5 items per keer) en de ander geeft een uitleg (achteraf!) dat het niet mogelijk is. Omdat het ons nogal stoorde dat het niet duidelijk was, Onbeperkt gedurende 2,5uur = Onbeperkt gedurende 2,5uur in onze beleving, toch maar ff gebeld. Hier werden wij verwezen naar de internetsite waar de regels staan..Lijkt mij niet echt service als je A. de uitleg niet in de zaak krijgt en B. als je belt maar doorverwezen wordt naar een site… Verder een heel wazig verhaal waar geen touw aan vast te knopen is….Om toch een test te doen liep ik naar binnen bij de andere vestiging verder op (Utrecht) en vroeg hoe t werkt…Nou ook hier weer een heeeeele andere uitleg… Gedurende 5 rondes mag je bestellen hoeveel je maar wilt (dus niet 5 items zoals wij telefonisch en in de zaak op Parkhaven hoorden) … Kortom verwarring onduidelijkheid en zeer klantonvriendelijk! Het ergste is dat zelfs het personeel niet weet hoe t werkt.. Het kan ook gewoon zo zijn dat het personeel gewoon geen zin heeft…want bij de vestiging in parkhaven lopen ze er heel ongeinterresseerd bij!! Zo wordt er bijvoorbeeld een paar keer een misselijk kuchend geluid van achter de bar gemaakt …Een ding kan men hier zeker uit opmaken: Onbeperkt is bij Hasekura 5 rondes en niet onbeperkt als in onbeperkt gedurende 2,5uur bestellen…. Tenslotte een tip voor Hasekura: zet meer info op jullie menukaarten en werk jullie personeel beter in zodat het concept gelijk is in alle vestigingen!!!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.