Eten onder een tientje (2): The 5th (Stayokay Neude)

Gepost op July 16, 2018 door

Best raar, een toplocatie voor een jeugdherberg. Vooruit, het heet nu Stayokay en de kamers zijn er in het hoogseizoen duurder dan een B&B in de Obrechtstraat, maar toch raar dat in het oude ABN-AMRO-gebouw geen hip boutiquehotel zit. En tegelijk heel fijn, want het horecagedeelte staat open voor iedereen en je kunt er goedkoop eten en drinken, of hipsterstyle werken en afspreken met mensen. The 5Th is op de eerste verdieping en er is een lift. En je kunt er voor 6,75 euro eten wat de pot schaft. Jammer dat het niet zo heet, ‘Eten wat de pot schaft’. Echt Nederlands, leuk voor alle die bezoekers uit het buitenland, die buitenlands praten. Maak dus duidelijk dat je Nederlands bent, want het personeel begroet iedereen in het Engels.

En was het wat? Ja en (een beetje) nee. Je krijgt voorgeschoteld wat het personeel die dag ook eet. Het is dus afwachten wat je gaat eten. Wij aten andijviestamppot met ‘extra’s’. Interessante keuze voor juli, maar vooruit. De stamppot was heerlijk. Romige aardappel, andijvie met beet. En daarbij: drie plakken rookworst, vier plakken uitgebakken bacon en een dikke plak malse varkensfilet. Ik hou best van van vlees, maar ik had graag een van die drie vleessoorten ingeruild voor een extra schep stamppot (achteraf was de jongen die ons bediende ook verbaasd om die ruimhartige keuze aan vlees, hij had alleen maar rookworst en spek gekregen).

Wat dan toch een beetje tegenviel wat dat het eten niet echt heet was. We kregen ook een dienblad met mayonaise, curry en ketchup erbij, maar de mosterd, essentieel bij andijviestamppot, ontbrak. Zal wel een buitenlandse gewoonte zijn overal ketchup op doen. De rode wijn was daarentegen veel te warm. Warmer dan 18 graden is die echt niet lekker meer. Let daarop in de zomer, horeca van Utrecht!

De kaart is verder overzichtelijk. In het weekend kun je van 12.00 tot 22.00 pizza krijgen (4,50 voor een medium, 6,50 voor een grote) en elke dag kun je er van 7.30 t/m 10.30 (11.30 in het weekend) voor 5,50/6,50 ontbijten. Vegetarisch optioneel. En dat is dus voor iedereen, hè, niet alleen voor de gasten.

Mijn totale rekening voor twee borden eten en twee drankjes was 19,30, dus mooi onder een tientje. Ondanks mijn kritiekpunten vind ik The 5th een aanwinst voor de stad. Relaxte plek, met een internationale vibe, door de af- en aanrijdende rolkoffertjes. Superleuke plek om snel en goedkoop eten zonder een fastfoodtent binnen te lopen. Die pizza ga ik nog een keer proberen.

Ambiance: 8
Smaak: 7
Bediening: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Onder een tientje? Ja: 9,65 p.p.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.