De Burgemeester

Gepost op September 21, 2014 door

burgemeesterVlak naast café De Zaak en tegenover het stadhuis zit lunchroom De Burgemeester. Het is een kleine tent met op het terras twee tafeltjes en binnen ruimte voor nog eens ongeveer zes tafeltjes. Knus en gezellig. Je kunt er boterhammen, tosti’s en panini’s krijgen. Maar ook soep.

En de soepen, daar gaat het hier om. Elke week zijn er weer vier nieuwe, zelfgemaakte soepen. En die smaken geweldig. Je zou een soort soup nazi uit de gelijknamige aflevering van Seinfeld verwachten, zo lekker zijn ze, en je kunt de soepen ook in dezelfde soort bekers krijgen om mee te nemen. Maar de mensen die hier werken zijn gelukkig geen soepnazi’s, maar heel sympathieke soepmakers.

Een soepje kost 4,50 euro voor soepen zonder vlees en 5,50 euro voor soepen met vlees. Het gaat dan om de variant van 300 ml. – je kunt ook grotere porties bestellen. Bij de soepen krijg je altijd een behoorlijke hoeveelheid vers Turks brood, wit en bruin.

De soepen zijn warm, romig, pittig, goed op smaak en rijk gevuld met verse knapperige ingrediënten. We hebben intussen al tomatensoep, pompoensoep, Surinaamse pindasoep en Maleisische kippensoep gegeten. Allemaal even lekker en verwarmend. Net zo verwarmend als de uitbaters van het tentje: een fijne combinatie van mensen die weten waar ze mee bezig zijn en wat belangrijk is als het gaat om gastvrijheid, horeca en soep. Dat blijkt ook wel uit de grote aantallen klanten die keer op keer terugkomen voor hun favoriete soepjes, tosti’s en broodjes.

Kortom: niet alleen de prijzen zijn prima, ook het personeel en de smaakvolle, kwalitatief hoogstaande broodjes en soepen maken De Burgemeester tot een aanrader!

Smaak: 8,5
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ambiance: 7,5
Bediening: 8,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.