Keuken (Restaurant & Deli)

Gepost op October 24, 2011 door

Tijdens de Restaurantweek kon je dit jaar wederom in de betere restaurants van Nederland een driegangenmenu eten voor een gereduceerde prijs. Zelf had ik gereserveerd bij Keuken Restaurant & Deli. Keuken is gevestigd aan de Oosterkade, waar ook Central Park zit (voorheen Oosterkade) en tegenover de locatie waar LE:EN voorheen was gevestigd.

Er staan veel mooie open houten kasten met culinaire producten. Er zijn twee open keukens waarvan er deze keer maar één gebruikt werd voor het koken. In de niet gebruikte open keuken staat een grote rotisseriemachine. Her en der hangen strengen knoflook, salami’s en hammen. Verder staan er veel grote semi-industriële keukenapparaten. Het geheel heeft een Franse keukensfeer, wat natuurlijk niet zo vreemd is gezien de naam van het restaurant. Deze avond werd er voornamelijk Buena Vista Social Club-stylee muziek gedraaid.

Het driegangenmenu bleek stiekem een viergangenmenu, want we kregen een extra voorafje bestaande uit een heerlijk stuk vers brood met tomatenpestochutney. Het echte voorafje was een zeeduivelsalade met gepofte olijven en paprikacoulis. Lekker – vooral de dressing en de paprikacoulis maakten indruk. Het hoofdgerecht was een ibericorack met paksoi, speksaus, knolselderijpuree en twee stukjes bietengelei. Ik werd vooral blij van de vol smakende speksaus en de licht gekruide knolselderij. Het dessert was aan de kleine kant, maar ook erg lekker.

Ik heb behoorlijk goed gegeten in Keuken en ben dan ook benieuwd naar de reguliere kaart, die veel vleesgerechten bevat (met een burger, rotissoire, charcuterie en grillblok). De bediening was vlot en gaf elke ronde duidelijk uitleg over wat we kregen voorgeschoteld. Eén jongedame was wat aan de vergeetachtige kant en zat duidelijk met haar gedachten ergens anders, maar dat leverde geen problemen op aangezien ze twee keer terugkwam om zeker te weten wat we nu besteld hadden aan drankjes.

Het enige nadeel deze avond was het lawaai van de voorbijrazende treinen. Keuken zit vlak aan het spoor en aangezien het lekker weer was stonden er diverse deuren open voor frisse lucht.

Smaak: 8,5
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ambiance: 8
Bediening: 8

Reacties (5)

 

 1. Oxysept says:

  Wat, is LE:EN verdwenen? Jammer, ik had wel weer eens zin in een Thairish Coffee!

 2. Oase says:

  LE:EN is slechts verhuisd.

 3. Remment says:

  LE:EN is niet verdwenen maar verhuisd … las ik net op hun website … naar Heuveloord 140 in Utrecht. Da’s 200 meter verder dan waar ze voorheen zaten maar dan wel aan de andere kant van het spoor en het water …

 4. Olaf says:

  Mooi galgje-woord: tomatenpestochutney

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.