Taverna

Gepost op February 11, 2011 door

Sinds enige tijd is de Amerikaanse webdienst Groupon ook in Nederland populair. Het concept: gedurende 24 uur kun je je inschrijven voor een deal met minstens 50 procent korting, bij voldoende inschrijvingen gaat de deal door. De voor Maarhoewashet.nl interessante kortingen zijn natuurlijk die bij restaurants. Om Groupon een keer uit te proberen heb ik gebruikt gemaakt van de deal voor Grieks restaurant Taverna: een driegangenmenu van de chef voor 14,75 euro per persoon.

Afgelopen woensdag was het zover. Ik had gereserveerd onder vermelding van de Groupon-deal. Bij aankomst in Taverna (gelegen aan de Oudegracht, in de werfkelder recht onder café King Arthur) werd ik netjes naar onze tafel geleid en werd ons gevraagd of we vlees wilden en of we van feta hielden (ja en ja).

Hoe zaten we erbij? De muren en het plafond van Taverna zijn geschilderd in een soort van oudzalmroze en de aankleding is een beetje een combi van bruinekroegstijl en net restaurant – best gezellig, eigenlijk. Nergens in de inrichting zijn typisch Griekse elementen te zien, je zou je niet in een Grieks restaurant wanen als je niet beter wist. Op de achtergrond wordt zachtjes Griekse popmuziek gedraaid.

Disgenote D. was er eerder dan ik en had al wat zitten bladeren in de menukaart. Die bevat veel gerechten, en dat is volgens haar geen goed teken. Als dochter van een ex-restauranthouder met een ster heeft ze van haar vader geleerd dat in een restaurant met veel gerechten op de kaart veel ingrediënten uit pakjes en potjes komen.

Dat bleek in ieder geval uit ons eerste gerecht: een champignonsoep. Deze was duidelijk afkomstig uit een pakje en enigszins aan de zoute kant. Hij bevatte overigens wel veel verse champignons. Het hoofdgerecht was een schotel met gyros en een groot stuk gehakt gevuld met feta, begeleid door een bolletje romige roze risotto. We kregen er een bakje salade bij. De gyros was oké en het gevulde gehakt lekker en sappig, maar het geheel was wederom nogal zout. De salade leek uit een bakje te komen dat je ook bij Albert Heijn kunt kopen. Aangezien het tot nu toe allemaal redelijk simpel en standaard was, verwachtten we als dessert een simpel ijsje. Dat was gelukkig niet het geval: we kregen een stuk lekkere chocoladetaart.

De bediening is vriendelijk en casual, al leek de coördinatie wat chaotisch – zo kregen we wijn geserveerd die voor een stel twee tafels verderop bedoeld was. De prijs-kwaliteitverhouding voor deze deal was behoorlijk goed, maar dit verrassingsmenu heeft me niet overtuigd nog eens terug te komen bij Taverna, en dat lijkt me toch wel de bedoeling van zo’n Groupon-deal. Ik zou als restaurant maar om twee redenen meedoen met zo’n deal: nieuwe klanten winnen en het restaurant vullen. Dat eerste is ze met dit menu bij ons niet gelukt en het tweede ook niet, want het merendeel van de gasten leek iets geheel anders te eten dan het Groupon-menu.

Smaak: 6
Prijs/kwaliteit Groupon-deal: 7,5
Bediening: 6
Ambiance: 7

Reacties (19)

 

 1. Olaf says:

  Ik krijg er niet echt honger van als ik dit zo lees. Tenzij je natuurlijk van veel vleesch en veel feta houdt 😉

 2. Koen Visser says:

  Las ik hier laatst niet iets over een lunchzaak in de Twijnstraat die bij de AH tegenover zakken gemengde sla kocht?

 3. nolet says:

  De grote vraag is: was het smaakvol?

 4. Oxysept says:

  Waarom ga je toch altijd bij die toeristententen aan de Oudegracht eten? Zelfkastijding?

 5. Oxysept says:

  Ik vind die Griekse popmuziek toch wel een giveaway dat je in een Grieks restaurant bent, om het maar eens in goed Nederlands te zeggen!

 6. Oxysept says:

  Zullen we anders een keer met de hele crew naar restaurant De Beleving gaan? Zingende bediening! Een soort Glee, maar dan zonder auto-tune en met eten!

 7. Oxysept says:

  Voor mij geen koffie meer…

 8. Oase says:

  Bij Griekse popmuziek moet ik daar helemaal niet aan denken. Ik denk helaas meteen aan deze ‘Utrechtse’ zanger: http://www.youtube.com/watch?v=i_xTauJxAnM

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.