Sector 3 (second opinion)

Gepost op February 13, 2009 door

De agressieve aanval van newbie Jacques Couteau op ‘wijvententen’ bracht mij ertoe weer eens af te spreken met de Utrechtse schrijver in Sector 3 in de Twijnstraat. Een jaar geleden was ik er ook al een keer. Ik vond het qua smaak een dertien-in-een-dozijntent die het in Utrecht in ieder geval goed zou doen. Dat was goed gezien, want tijdens mijn bezoek was het afgeladen. Dat hoort natuurlijk wel bij de lunchtijd.

De inrichting, een beetje hip-industrieel doet het nog steeds goed en de hoge lichte ruimte komt nog steeds prettig over. De kaart is nog hetzelfde. Deze keer nam ik een ciabatta olijf, met warme geitenkaas, bacon, pijnboompitten en frambozendressing. Een mooi knapperig broodje dat goed contrasteerde met de warme geitenkaas. Lekker. Maar ook gruwelijk duur: vijf euro.

Sector 3 afficheert zich als volgt: “Je kunt hier 7 dagen in de week terecht voor werelds brood, lekkere bonbons en chocolaatjes, heerlijke taartjes & innovatieve producten.” Ik vraag me af wat die innovatieve producten zijn. Ik vond de keuze aan broodjes niet echt afwijken van wat je in de andere Utrechtse ‘wijvententen’ kunt krijgen. Terwijl ik de Utrechtse schrijver zat te wachten was ik ook getuige van iets ontnuchterends: er kwam een personeelslid uit de Albert Heijn aan de overkant lopen met vijf zakken kant-en-klaar gesneden slamelange. Ik weet het, AH levert goede verse producten en waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, maar ik zou graag denken dat die slasliertjes net vers voor je gesneden zijn en dat je daarom vijf euro voor een broodje betaalt. Ik ga dan erg twijfelen aan het brood. Is dat afbakbrood, of wordt dat ter plekke gekneed en gebakken?

Afijn, het zijn wat zeikerige kanttekeningen bij een verder aangename tent. De sfeer is ontspannen, het personeel is vriendelijk, alert en niet opdringerig. Het idee van ‘huiskamer’, zoals Sector 3 zich noemt, snap ik wel. Omdat ze ook bakker zijn is het een gezellig aan- en aflopen van mensen. De geopende deuren maken het gastvrij en je hebt inderdaad de neiging veel langer te blijven hangen dan je bedoeling was.

Smaak: 7
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 8
Sla van Albert Heijn: 2

Reacties (3)

 

  1. Rwpo says:

    Je verweer op Jacques Couteau’s “wijvententen” heeft tot nu toe één (1) reactie opgeleverd, de mijne …

  2. Oxysept says:

    Ik tel er al twee!

  3. Chantal Ophoff says:

    Mannen!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.