Sushi Wang

Gepost op November 18, 2010 door

Gisteren moest er weer eens broodnodig een gezellig bijpraat-, bijeet- en bijdrinkavondje komen met succesvolle reclamegoeroe Happy A. uit U. Het vorige avondje was alweer veel te lang geleden, namelijk. En als je allemaal succesvol bent dan heb je ook succesvolle drukke agenda’s, vakanties, seminars en noem maar op, dus dat is uitdagend. Uiteindelijk werd deze uitdaging, succesvol als we zijn, succesvol getackeld en was de date geprikt. Want succes is een keuze, mensen!

Sushi moest het worden, want dat is gezond en lekker. En sinds een tijdje heeft Utrecht een wildgroei van sushirestaurants om en nabij de Voorstraat. Eigenlijk lijkt de hele Voorstraat langzaam een Aziatische eetstraat te worden, met af en toe een welgemikt krakershol en een bioscoop. Ik klaag niet. We besloten naar Sushi Wang te gaan – laten we het maar niet over de nogal Theater van de lach-aandoende naam hebben, daar krijg ik hetzelfde gevoel bij als wanneer ik ‘LOL included’ zie staan op een poster van die grappig bedoelde Utrechtse mevrouw die iets met supermarktreclames doet tegenwoordig.

De meeste sushitenten in Nederland schijnen door Chinezen gerund te worden, en volgens mij is Sushi Wang (locatie: ergens tussen de Derrick en dat kleine makelaarskantoortje) daarin niet anders. Bij binnenkomst ruiken we verf, dus echt heel lang zit Sushi Wang er nog niet.

De inrichting, de bediening en het eten dan maar, in die volgorde.

Het ziet er binnen leuk uit met een beetje een oriëntaalse loungevibe, maar ook klinisch. Acceptabel zullen we maar zeggen. Het was gisterenavond niet druk, een paar tafeltjes waren bezet, dat helpt ook niet echt mee.

Een aardige Japanse (Chinese?) mevrouw helpt ons naar ons tafeltje, en bedient ons verder ook de avond. Ze doet het goed. Achter het sushiblok (of hoe je dat ding ook noemt) staat een coole Japanse (Chinese?) sushikok, maar hij lijkt niet echt heel veel te hoeven doen, want het meeste eten lijkt uit een liftje te komen. Er zal dus nog wel ergens een kok in een donkere sushikelder verstopt zitten die het echte werk doet.

Er klinkt fijne Sky Radio-muziek uit de boxen, we horen zelfs Crazy for you van Madonna voorbijkomen, voor dat echte jarentachtigsushigevoel. Al met al voelt het een beetje aan als de wachtruimte van een Chinees restaurant, maar dan iets hipper aangekleed.

Het eten dan. We bestellen een aantal sushigerechten van de kaart, onder meer pittige tonijn, spider roll, paling, zeewier, omelet, yakitori en avocado. De porties zijn meer dan genoeg, en de smaak is prima tot erg goed. Met name de spider roll en de zeewier springen eruit met hun smaak en knapperigheid. De yakitori is ook ontzettend mals en goed van smaak.

Sushi Wang is kwalitatief een stukje beter is dan die andere sushitent aan de Voorstraat, al vind ik daar het interieur en de sfeer wat passender. We rekenen uiteindelijk iets meer dan 60 euro af voor twee personen, inclusief wat biertjes – een prima prijs voor het gebodene. Voor een snelle, goede sushi kun je hier uitstekend terecht, zeker omdat het nu ook nog niet zo druk is en je direct kunt zitten.

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 8
Ambiance: 6

Reacties (9)

 

 1. Oxysept says:

  Zeewier!

  Er zat toch wel een flinke kwak satesaus overheen, hoop ik?

 2. Koen Visser says:

  En je bedoelt met die andere Kyushi, die naasr Saigon zit? Ben benieuwd, wat dat vind ik de beste sushibar die ik ken in Utrecht

 3. Oxysept says:

  Heb hier afgelopen weekend wederom uitstekend gegeten. Fijne jarentachtigmuziek klonk nog steeds uit het plafond en de bedienende mevrouw is vriendelijk en werkt lekker door. Het is mij een raadsel waarom het hier nooit druk is, al loopt de brommerboy zich het apezuur (staat niet op de kaart) door de zaak, dus met de bezorgbestellingen zit het blijkbaar wel goed.

 4. Oxysept says:

  Even een tip: bestel niet menu 3! Erg deprimerend. Een bakje miso-soep, daarna twee stukjes tonijn en toen een bakje nasi met wat lauwe ossehaas op een schoteltje. “Komt er nog meer?” vroeg een van mijn disgenoten. Nee, meer kwam er niet. Ik heb hem maar mijn bakje nasi gegeven, want hij zag er een stuk magerderder uit dan ik.

 5. Olaf says:

  In Japan doen ze niet aan menu’s, daarom.

 6. weny says:

  lekker sushi

 7. weny says:

  weer sushi wang

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.