Aus der Reihe Derrick

Gepost op February 2, 2004 door

De terreur van de euro dwong vriendinnetje W. en mij om het indrinken chez moi te doen. Wat vino’s en wodka’s later waren we klaar om te knallen. Maar waar? Django? Toe maar weer! Fietsen op slot gedaan en naar binnen gegaan, maar helaas: Django heeft maar slechts een enkele avond per maand gewijd aan een Django-avond. Wat nu dan? De Beleving! Dicht. Verder fietsen dan maar. Een kledder spuug van een Willem-Arntszhuispatiënt en wat kilometers later parkeerden W. en ik onze fietsen buiten Quignon. Waarom ook niet?

Het ‘waarom niet’ werd ons binnen al snel duidelijk. Maar de wodka’s waren al ingenesteld dus zelfs tussen de werkende jongeren van het type ‘niet geschoold genoeg voor de Woo’ hebben we ons weten te vermaken. Met wat opgeduikelde oude bekenden en hun vrienden wilden we toch iets anders. Iets om te dansen. Doch erg el cheapo. En omdat Aus der Reihe Derrick net nieuw was, leek ons de kans ook erg groot dat de toegangsprijs schappelijk zou zijn.

Derrick zit in het voormalige pand van Astaire, waar ook een tijd de PLF haar intrek had. Grote foto’s van Horst Tappert verklaren de naam van de joint en duiden de jaartallen aan waaruit de muziek stamt. Wanneer we onze jassen ophangen horen we al het refrein van Eye of the Tiger. De entree bedraagt 2,50 euro en 0,50 euro pour la garderobe.

En nu raak ik een beetje in de knel. Hoe was het? Euhm..

Ik geloof dat er een hoop losers waren. Er staat me ook een vrouw bij met een z/w-blokjes jurk. Het is er erg klein en het barpersoneel is best vriendelijk. Feit is wel dat W. en ik daar tot vijf uur onze booty’s hebben staan shaken op Doe Maar, U2, Tina Turner, etc. Dus ik denk dat we er zeker nog eens terug gaan komen. De jongens van de garderobe zijn ook erg aardig. Wel van het type ‘kunstacademie’.

De evaluatie geschiedde in Falafel City, waar de falafel erg lekker is en ze het niet erg vinden als je al van de saladbar snoept terwijl je op je falafel wacht. Was het dus allemaal knallen? Ik weet het niet! Maar dat W. en ik hebben geknald is zeker.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.