Pampalini

Gepost op July 30, 2017 door

IMG_2979Horeca in een verwaarloosde straat, spaarzaam ingericht met een random verzameling vintage meubels. Dat klinkt als de zoveelste hipstertent. Dat werkt bij Pampalini, Wittevrouwenstraat 14, anders. De lunchroom ziet er eerder uit als de woonkeuken op een doorsnee studentenflatcomplex. Maar dan brandschoon. Terwijl een bedachte hipstertent nogal op mijn zenuwen werkt, komt Pampalini bij mij sympathiek en gastvrij over. Het scheelt dat ik vijf jaar op een doorsnee studentenflatcomplex met een woonkeuken heb gewoond, dus het zou kunnen dat het mensen met andere ideeën van gezelligheid afschrikt. Volgens de bijzonder vriendelijke eigenaar bestaat zijn klandizie voor 95 procent uit studenten. Dat zal minder met zijn inrichting te maken hebben dan met de ligging tegenover de universiteitsbibliotheek. En de prijzen. En de 25 procent studentenkorting op de coffee to go van 1 euro.

Pampalini is prima geschikt voor een ontbijt of lunch een kop koffie met een broodje. De zaak heeft een standaard kaart met koffie en thee, betaalbare broodjes en tosti’s. Ik heb die niet geprobeerd, ik kwam voor de Perzische lunch, op aanraden van een Iraanse vriendin. Er zijn acht verschillende gerechten, met een spotprijs van 8 euro. Je hebt daar een flinke maaltijd aan. Traditioneel drink je daar thee bij, geserveerd in een potje à 3 euro, voldoende voor twee flinke glazen.

Ik nam de zereshk polo morg, een stoofpotje van kip, met rijst en een yoghurtdip. Mijn gezelschap nam de halim bademjan, kip (vermoedde ze) met wraps en dipsaus op basis van iets zureroomachtigs. Mevrouw Ophoff en ik deelden de thee met elkaar, ik de hibiscus en zij de rozenknoppen. Alles met geprononceerde smaken, wat andere mensen ‘smaakbommetje’ zouden noemen. Gelukkig ben ik geen ander mens, maar mezelf.

IMG_2977Een perfecte lunch voor 11 euro p.p. Op één ding na. Op de foto’s van de acht Perzische gerechten staan andere salades afgebeeld dan de doorsnee Nederlandse horeca-salade die we kregen geserveerd. De eigenaar verontschuldigde zich daarvoor. De klanten bliefden de Perzische salades niet. En eten wegggooien deed hem pijn (ik voel die pijn, ik doe het nooit). Als we het de volgende keer voor het bestellen meldden zou hij het maken zoals het hoorde. Gaan we zeker doen.

Smaak: 9
Prijs/kwaliteit: 9
Ambiance: 8 (10 voor oud-studentflatbewoners)
Bediening: 9

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.