Zindering (Theatermenu)

Gepost op September 15, 2016 door

1_15Roep ‘Twee halen, één betalen’ en ik sta vooraan in de rij. Het schijnt dat de economie voor zzp’ers aantrekt, maar ik merk er niets van. Na afloop van een try-outvoorstelling (voor half geld) lagen er bonnen in restaurant-café Zindering voor het Theatermenu met korting, dus toen er iets te vieren viel was de keuze voor Zindering gemakkelijk. Waar heb je nog een driegangenmenu voor 32 16 euro? De aanbieding is nu trouwens voorbij, hij was bedoeld om mensen vóór het theaterseizoen al eens binnen te lokken.

Zindering heeft een overzichtelijke kaart met voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, kazen en desserts. Het Theatermenu bestaat uit twee (26 euro) of drie (32 euro) vooraf bepaalde gangen (herkenbaar aan een icoontje). Over het eten kan ik kort zijn. Dat was prima. De kinderen in het gezelschap lepelden zowel de vichyssoise met garnalen als de rode-linzensoep met tuinboontjes en chiliolie zonder mopperen naar binnen, dat zegt wat. Omdat het niet druk was kon de keuken nog even indruk op ons maken met een risotto als tussengerecht. Risotto is zelden goed, maar deze was perfect, romig en toch met lekkere beet. Het hoofdgerecht leverde hilariteit op omdat ik meende ‘runderwang’ te verstaan. Ik probeer altijd iets wat ik niet ken te eten in een restaurant waar ik niet eerder was en dacht de avontuurlijke weg te gaan. Dat was een vergissing. Ik zat ‘runder*v*ang’ te eten, beter bekend als bavette. Ook de eerste keer voor me. Het is moeilijk te bereiden vlees, lees ik overal op de interwebs, maar als je het goed doet is het botermals. Gelukkig was het goed gedaan, mals van binnen met een knisperend randje. De kinderen vonden de aardappeltjes op het bord ook erg lekker, maar dat bleek dus krokante knolselderij. Wéér goed gedaan van de keuken, om kinderen knolselderij te laten eten. Het dessert was panna cotta. Lekker. De wijnen ben ik vergeten, we lieten de bediening een keuze maken en dat was ook goed gedaan. De afsluitende espresso was sterk en heet, zoals het hoort.

O, ik zou kort zijn. Afijn.

img_0645Goed eten, snelle correcte en vriendelijke bediening (vooruit, er waren maar vier tafels bezet) dus. M
aar het mooiste van Zindering is het balkon. Geen enkel restaurant in Utrecht heeft zo’n mooi balkon, het balkon van een theater, terwijl de voorstelling ‘Een donderdagavond in de ondergaande zon, met studenten in ontgroening, mensen die terugkomen van de koopavond, gejaagde junks ruziënd met verwarde mannen en verliefde stelletjes op het Lucasbolwerk’ zich in zestien aktes voor je afspeelt. Dat verdient ook een Theatermenu.

 

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 9 met, 8 zonder korting (bij drie gangen, bij twee zou ik 6 zeggen)
Ambiance: 9 (het balkon dan, hè)
Bediening: 8,5

Reacties (1)

 

  1. Oxysept says:

    Ga je hierna Goesting recenseren? 🙂

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.