Florent

Gepost op November 17, 2015 door

36747_0_b90ee940a44eaf8ffe6dea9375d1e093Restaurant Luce (Visschersplein 75) was al een hipsterrestaurant voordat hipsterrestaurants hip waren. Op een gegeven moment ging het echter niet meer zo goed met Luce, maakte het een doorstart die slecht uitpakte, en werd het uiteindelijk overgenomen en hernoemd naar Florent. Ik weet niet waarom, maar Florent is voor mij een lastige naam om te onthouden. Misschien herinnert het me te veel aan Florin & Firkin?

Maar goed, we gingen er toch maar eens een hapje eten. Van binnen ziet het er nog steeds behoorlijk als Luce uit, maar het interieur is wel enigszins gepimpt en vernieuwd. Ik weet niet of ik het zo geslaagd vind – de achterwand doet bijvoorbeeld denken aan een slechte Herman Brood-pastiche. De kaart lijkt klassiek Frans/bistro-stylee, maar het personeel is een stuk formeler (veel ge-‘u’) dan de kaart doet vermoeden.

Als aperitief bestellen we een sekt – best oké, maar niet superspeciaal. Vooraf neem ik de uiensoep. Prima, goed op smaak, met een goed stuk brood met gegratineerde kaas. Niet de lekkerste uiensoep ooit, misschien komt dat door de stukjes vlees erin die ik niet zo geslaagd vond en ook niet echt nodig zijn in een uiensoep.

Disgenote M. neemt de kalfswang als hoofdgerecht, ik de longhaas. Populaire gerechten in veel ‘nieuw ruig’ bistroachtige restaurantjes en eetcafés, dus we kunnen mooi vergelijken. Erbij drinken we Grüner Veltliner, erg lekker. Mooi dat bijna alle wijnen op de kaart (op de duurste na) gewoon per glas worden geschonken.

De vriendelijke en attente serveerster vertelt dat er bij de hoofdgerechten weinig groenten zitten, en dat we daarom ‘evergreens’ als bijgerecht kunnen bestellen. Dat zijn gerechtjes als gegratineerde aardappelen, groene salade e.d. We bestellen daarom gegratineerde aardappelen en spitskool met amandelen als bijgerecht. De evergreens kosten 4 euro per stuk.

Dan komen de hoofdgerechten. M. is niet bijster enthousiast over het feit dat haar kalfswang al voor haar ingesmeerd is met mosterd. De mosterd hadden ze er beter los bij kunnen serveren, zodat je dat zelf naar wens kunt gebruiken. Het vlees zelf was goed, maar niet heel bijzonder smakelijk.

Mijn longhaas was veel te zout, daar was in de keuken iets niet goed gegaan. Waarschijnlijk de combinatie van zout op het vlees, peterselieachtig sausje erop, en de jus, maar helaas niet te doen. Gelukkig reageert het personeel snel en correct, en wordt er snel een betere longhaas geserveerd. Deze is helaas wel iets te rare voor mijn smaak, maar de honger heeft nu toegeslagen. Smaakt verder prima, goede grillsmaak, maar zoals gezegd had deze iets gaarder gemogen.

Wat vreemd is: bij beide gerechten zitten voldoende en lekkere groenten (pompoen, zoete rode ui, et cetera) en aardappels. De evergreen-bijgerechten lijken dus overbodig, en het voelt dan ook een beetje alsof we ‘erin getrapt’ zijn omdat we ze wel hebben besteld. We slaan het toetje over, en nemen koffie en thee met limoncello. Lekker.

De rekening bedraagt bijna 100 euro voor twee personen – prijstechnisch voelt dat aan de hoge kant. De ambitie die wordt uitgestraald wordt kwalitatief niet waargemaakt. Het personeel is wel (erg) goed. Al met al een restaurant dat een oké gerecht kan serveren, maar niet genoeg in balans is om nog een keer te bezoeken. Dan zijn er toch tenten in Utrecht die dit kunstje (veel) beter kunnen, en vaak voor minder geld.

Smaak: 6,5
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reacties (1)

 

  1. Remment says:

    Fokking duur, al helemaal voor matig eten!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.