Parc388

Gepost op July 13, 2014 door

parc388-majellaparkBij opgravingen van Romeinse nederzettingen worden geregeld scherfresten van potjes mayonaise gevonden. Het is gebleken dat het accuraat toepassen van kwalitatief hoogstaande mayonaise het verschil tussen leven en dood kan maken. Meer hierover straks in deze recensie.

Parc388 is de nieuwste aanwinst in de steeds levendiger wordende Nieuw Engeland/Majella/Oog-in-Al-wijk en zit in een hoekpand aan de Vleutenseweg. Er zit een terras bij waar je zowel zon als schaduw hebt. Wel even rekening houden met veel verkeersstromen en uitlaatgassen, qua kinderen bijvoorbeeld, maar het zit er eigenlijk prima en er is genoeg te zien. Binnen ziet het er een beetje donker maar wel knus uit, met veel hout, plantjes en bloemen. Dat is ook hoe Parc388 zich wil positioneren lijkt het: puur, eerlijk, simpel, vers, onbewerkt.

Ze hebben een ontbijt- en lunchkaart. De tent is tot tien uur ‘s avonds open, maar serveert geen diner – je kunt gewoon van de lunchkaart blijven bestellen en er zijn (gefrituurde) snacks. Ook hebben ze bier, wijn en likeur op de kaart. Wij hebben er een aantal keer geluncht. Op de lunchkaart staan belegde broodjes, tosti’s, soepen en salades. Broodjes zijn rond de 8 euro, tosti’s rond de 4,50 euro en salades zijn 9,50 euro (klein) en 14,50 euro (groot). Als je bedenkt dat bij Kanaalzicht tegenwoordig een lunch met drankje 5 euro kost, is het hier toch wel aan de prijs. Eens kijken wat we ervoor krijgen.

We bestelden de eerste keer een clubsandwich. Wat mij betreft is de clubsandwich de lakmoesproef voor elke lunchtent. Een goede clubsandwich geeft direct aan dat de boel op orde is, maar een beroerde clubsandwich doet mij vrezen voor de rest van de kaart. De tweede keer bestelde we een broodje tonijnsalade, een tosti ham/kaas/tomaat en een salade mozzarella.

Onze conclusie: ingrediënten zijn prima, smaak is nogal simpel en ‘droog’. Bij zowel een tonijnsalade als een clubsandwich mag het smeuïg zijn, het is niet erg om mayonaise te gebruiken. Sterker nog: mayonaise is het sleutelingrediënt dat een tonijnsalade en clubsandwich maakt of breekt. Helaas wordt er bij Parc388 niet of te weinig gebruikgemaakt van de mayonaisepot. Ook de salade was net iets te eenvoudig. Dit in combinatie met de gevraagde bedragen maakt het op dit moment een lastig verhaal om er heel enthousiast van te worden. Daarnaast lijkt het bedienend personeel nog iets overvraagd te zijn, het duurt een tijd voordat ze langs je tafeltje komen terwijl het niet echt druk is. Logistiek kan er dus ook nog aan de weg getimmerd worden.

De prijzen omlaag, het mayonaisegehalte omhoog en logistiek wat effectiever, dat zou het geheel een heel stuk positiever uit laten pakken. Nu blijft het wat karig. Jammer, want er zit veel meer in.

Smaak: 5
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 7
Bediening: 6

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.