The Village Coffee & Music

Gepost op April 9, 2011 door

Totaal uit disbalans door een reünie van mijn eerste werkgever, De Digitale Stad, waarop bleek dat dromen hadden plaatsgemaakt voor hypotheken, Jolt voor Spa blauw en sigaretten voor kinderen, stapte ik op mijn fietsje richting Lars, mijn bodybalancegoeroe op de zaterdagmorgen. Wat ik vandaag nodig heb zijn wat downward facing dogs, cobra’s, wat heupopeners en een mooie koffie. Die ga ik halen bij The Village Coffee & Music. Een nieuwe koffietent aan de Voorstraat 46 die nog geen twee weken open is, maar nu al the place to be. Het schijnt opgericht te zijn door wat medewerkers van Brandmeester’s die hun liefde voor koffie wilden combineren met hun liefde voor muziek. Dus naast het serveren van koffie worden er plaatjes gedraaid en is er, naar ik verneem, weleens een optreden.

De basstem van Lars haalt me 55 minuten later weer terug uit de meditatie die ik volledig heb gewijd aan het overpeinzen van mijn leven sinds 2000. Om half elf sta ik weer buiten tussen de lapjesmarktbezoekers. Ik loop een paar meter en sta voor The Village Coffee & Music. Binnen waan ik me direct in San Francisco. En dat terwijl ik daar nog nooit ben geweest. The Village Coffee & Music is een prototype hangout. En nu al favoriet bij velen, want elke mogelijke zitplek, inclusief het venster, is bezet. Achterin is er een ruimte met wat tafeltjes. Ook allemaal bezet. Op de bar staan wat platen en tegen de muur een bank die er wel heel relaxed uitziet. Je zou denken dat The Village misschien te klein is, maar waarschijnlijk maken de exclusieve zitplekken de tent alleen maar hipper. Maar zelfs zonder zitplaatsen wil je blijven rondhangen – de sfeer is ernaar dat dat kan. Volgens mij zou je zelfs gewoon op de grond kunnen gaan zitten.

Ik bestel een latte macchiato en een cinnamon roll, terwijl op het bordje gewoon kaneelrol staat. Zo very American voel ik me hier. Ik verwacht elk moment dat Jake Gyllenhaal achter me staat voor zijn dagelijkse espresso. Maar die woont in New York, dus het zou een beetje gek zijn als hij zijn espresso zou halen in de Utrechtse dependance van San Francisco. De kaneelrol is heel lekker, al had-ie net zo goed suikerbrood kunnen heten. Maar de koffie, en daar draait het om, is echt heel erg lekker. Met van dat dikke melkschuim waar je bijna in kan bijten. Ze schijnen de koffie in te kopen bij Caffènation in Antwerpen. Dat klinkt heel veelzeggend, maar ik weet niet wat dat zegt. Ik weet wel dat het goed smaakt en dat de medewerkers liefde voor hun bonen en hun zaak hebben en dat vertaalt zich in de service, de sfeer en de koffie. Ik reken bijna zes euro af voor een latte en een kaneelrol en vertrek – volledig in balans.

Smaak koffie: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7 (goede koffie is altijd overpriced in de grote stad)
Bediening: 8
Ambiance: 8

Reacties (6)

 

 1. Nazi Goering says:

  Ah! We leven weer! Gelukkig maar! Bedankt Sladjana! Iets teveel uitoeptekens,hm.

 2. Wat een aanwinst he, the Village! Hoeven we eindelijk niet meer naar de Coffee Company; ook OK, maar niet half zo goed en en natuurlijk ook lang niet zo leuk/hip/rommelig. Dat de koffie van Caffénation komt is heel veelzeggend, dat weten wij omdat we daar in Antwerpen eens tegenaan liepen en er drie koppen zijn blijven zitten. Geweldige tent.

 3. rwpo says:

  Wat zijn ‘heupopeners’? Kun je daarmee, comboy stylee, vanaf de heup flesjes bier openen?

 4. rwpo says:

  Hmmm, de Vliegende Baby is niet wat ik er van verwacht had: http://www.youtube.com/watch?v=WO7CSH9DYM8

  De Duif dan weer wel: http://www.youtube.com/watch?v=m8JEGAoURxw

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.