Vis & Meer

Gepost op November 29, 2010 door

Het begint een cliché te worden, maar het Utrechtse horecalandschap verandert nog vaker van gedaante dan een Belgisch bosgebied tijdens de Eerste Wereldoorlog. Liep je vorige week nog door de Drieharingstraat met De Steeg, Boudisque en die gare Afrikaanse beeldjeswinkel, zitten daar nu ineens drie nieuwe tenten! Een Japanner, een studentikoos uitziend ding (eetcafé Straks) en nu dus ook Vis & Meer. Alles vloeit, zei een dichter ooit.

Vis & Meer zit dus op de plek van die gare Afrikaanse beeldjeswinkel en is een (voor Utrechtse begrippen) flink uit de kluiten gewassen visrestaurant. Een primeur volgens mij in Utrecht, maar ik kan het fout hebben. Overigens, dat een tent van dit formaat überhaupt mogelijk is in dit kleine straatje komt doordat de eigenaar de voormalige beeldjeswinkel vakkundig aan wat oude kantoorruimtes geknoopt heeft. Muurtje eruit, muurtje erin, u kent het wel.

Dit is dan ook eigenlijk meteen het meest positieve aan Vis & Meer: de ambiance, inrichting en het ‘gewoon lekker zitten’ is in optima forma hier. Al moet ik mij toch echt inhouden niet een paar flessen wijn in mijn tas te stoppen omdat die dingen overal staan uitgestald, te pas en te onpas, zo voor het grijpen!

Een visrestaurant dus. En wat hebben ik en mijn twee guppies dan gegeten? Vooraf hadden we jakobsschelpen met krabtaartjes en zwarte bloemkool, een salade met carpaccio van tonijn en een bak bouillabaisse. Dit alles viel eigenlijk een beetje tegen. De krabtaartjes hadden bar weinig smaak, de bouillabaisse smaakte niet naar vis en de carpaccio van tonijn was behoorlijk flauw. Vies was het zeker niet, maar hoopvol voor het hoofdgerecht maakte het ons ook niet.

Maar gelukkig keerde het tij! De hoofdgerechten (twee keer de heilbot met aardappeltaartjes en een pan met mosselen met diverse sausjes) vielen bijzonder goed. Zelf had ik de heilbot en deze was eigenlijk perfect. Zalvig en zacht van binnen met een mooi krokant korstje bovenop. Als het menu een ‘Dit vind ik leuk’-knop had gehad, dan had ik er direct op geklikt! Guppie R. heeft volgens mij ook lovend over zijn mosselen getwitterd.

Het toetje (voor guppie R.) was een trio van chocolademousse en werd matig enthousiast ontvangen. Niks mis mee, maar ook niet knallen. De bediening was overigens bijzonder goed, al hadden wij sterk het gevoel dat dat kwam doordat de eigenaar (blijkbaar een ouwe rot in het vak) ons bediende. Garantie tot aan de voordeur dus…

Verder dronken wij een fles Vinho Verde (knallen op zijn Portugees) een fles Pinot Grigio (knallen als Berlusconi), koffie & espresso met Chateau Montifaud V.S.O.P (snoeihard knallen) en een Sambuca (knallen voor na het seksfeest in je villa). Het hele feest was PRECIES 190 euro. Kijkend naar de bon zie ik dat vooral de Vino Verde (38,50 euro) en de heilbot (43 euro voor twee) uitschieters waren.

Wordt het een zeemansgraf of een zilvervloot? Ergens ertussenin. De voor- en nagerechten moeten qua kwaliteit en smaakintensiteit wat meer richting het niveau van de hoofdgerechten. Verder zou ik niet teveel veranderen, want het is toch eigenlijk wel prima toeven in Vis & Meer.

Ambiance: 9
Bediening: 8
Smaak: eerst 6 toen 8 en toen 7
Prijs/Kwaliteit: 6,5

Reacties (7)

 

 1. Koen Visser says:

  Vinho verde is slobberwijn, ook in Portugal. Vaak is het zelfs witte wijn met toegevoegde koolzuur, een soort lambrusco, dus. 38,50 is afzetterij.

 2. nolet says:

  koolzuur? heb geen koolzuur gezien…

 3. Boris says:

  Wat worden we toch verwend met maarhoewashetrecensies de afgelopen tijd.

 4. nolet says:

  Het gaat met horten en stoten. Het liefst veel stoten.

 5. Nona Mills says:

  Niets op aan te merken geeft geen ruimte tot reflectie, bedankt voor niks, Tim.

 6. Nikki Hebert says:

  Niet voor niets is Snookervereniging Utrecht opgericht. Ga maar eens kijken dan beleef je iets totaal anders.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.