The Guardian

Gepost op November 12, 2010 door

The Guardian is die Engelse pub waar ik ongeveer elke ochtend en avond langsfiets op mijn weg van en naar het station. ‘s Ochtends is er niets te doen, maar ‘s avonds ziet het er gezellig uit – zo gezellig dat ik mezelf erop betrapte dat ik daar best wel eens een biertje zou willen drinken. Niet omdat ik nou zo’n fan ben van Engelse pubs of bier uit die contreien, maar omdat het er binnen warm, gemoedelijk, ja zelfs gezellig uitziet, terwijl het buiten steeds kouder en natter wordt. Afgelopen week had ik eindelijk de geest om deze langgekoesterde wens in de praktijk te brengen. ‘Vertel, vertel!’ hoor ik al. Bij dezen dan!

Op het eerste gezicht zou je The Guardian in de grote schare van Engelse formulepubs scharen, zeker omdat-ie ook nog eens op een plek zit waar vooral NH-hotelgasten en naburige kantoormedewerkers de locatie frequenteren. En dat blijkt ook zo te zijn! Maar is dat dan zo erg? Nee, dat is helemaal niet erg. Bij binnenkomst is het warm, schemerig, ja, gemoedelijk. Precies dat gevoel dat je moet krijgen als je een pub binnenstapt. Enig minpuntje is dat er een flatscreen-tv met sport hangt, maar dat is eigenlijk ook weer authentiek pubberig, heb ik me laten vertellen. En het geluid ervan staat uit, zodat je de ouwelullenmuziek goed kunt beluisteren. Precies goed.

Binnen zit een mix van kantoormedewerkers, NH-hotelgasten en wijzelf. Iedereen kletst lekker wat weg, er worden wat snacks weggesnackt en we bekijken de bierkaart. Dat ziet er prima uit: Murphy’s, Heineken, maar ook Weihenstephaner en cider. Genoeg keuze dus. We worden vriendelijk en professioneel geholpen door ofwel een dame met leuke krulletjes, of haar mannelijke collega. Ondertussen horen we Elvis, The Eagles en meer smaakvolle classics door de speakers komen. Buiten fietsen verregende mensen in glimmende regenjassen van en naar het station. Wij nemen nog maar een slokje van ons biertje terwijl de volgende hit uit een Tarantino-film voorbij komt. Helemaal niet slecht deze tent! Cheers!

Ouwelullenmuziek: 10
Bediening: 8
Ambiance: 8
Binnen warm terwijl het buiten herfst is: 10

Reacties (5)

 

 1. Nazi Goering says:

  Ofschoon het een Engelse Pub betreft, fijn dat er weer gepost wordt, ik zal rasch ook eens wat produceren. Touwens, ‘s zomers heb je op hun terras een heerlijk zonnetje, kom er alleen eigenlijk ook nooit, ook al is het nog geen vijf minuutjes marschieren!

 2. Nazi Goering says:

  Het verschil? Nou, de ene heeft wel hekel aan Engeland en de andere niet, voor de rest ehh geen verschil!

 3. Nazi Goering says:

  Wel een beetje armoeig zo met z’n tweetjes Olaf!

 4. Oxysept says:

  Three is a crowd!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.