Elvi

Gepost op March 28, 2010 door

Elvi is een restaurant vlak bij het Wilhelminapark, aan de Jan van Scorelstraat, in een leuke buurt met de nodige restaurants en kroegen. De naam Elvi komt hoogstwaarschijnlijk van de eigenaars Elvira en Victor, hebben we met onze hoogintelligente deductietechnieken weten te achterhalen.

Bij binnenkomst merk je dat er een goede sfeer hangt, warm en relaxed. We merken ook dat het personeel ietwat zenuwachtig is – misschien hebben ze ons van onze wereldberoemde Maarhoewashet.nl-foto’s herkend? Ze doen in ieder geval ontzettend hun best. De inrichting ziet er strak uit, prima. Minder is het dat je om naar de wc te gaan langs de kassa, keuken en spoelkeuken moet lopen. Daar is het allemaal wat krapjes en ongemakkelijk. Maar andere mensen zullen dit juist weer als een charme ervaren.

Wat eten we? Als voorgerecht: gerookte heilbot met Hollandse garnalen, gemalen kroepoek, en bavarois van tomaat met sepia. De heilbot is wat aan de droge kant, het gerecht is geen eenheid en de combinatie van ingrediënten is nogal gezocht. De prijs van 11,50 euro is hiervoor een stuk te hoog. Dit is meer eetcafé-op-de-hoekvoorgerechtenkwaliteit. Dezelfde mening toegedaan was tafelgenoot O., die een salade van geroosterde biet met geitenkaas en cress had.

Vervolgens kwam er tussendoor iets speciaals: gemalen oude geitenkaas met een pipetje van dessertwijn om op je tong te druppelen. Leuk en lekker.

Wat dan opvalt, is dat op een gegeven moment iedereen in het restaurant met lege borden zit: de logistiek lijkt niet helemaal te kloppen.

Dan het hoofdgerecht: eend met een bitterbal van gekonfijte eend, zuurkool, bospeen en pompoenpuree. De eend is prima en mooi rosé, maar de bitterbal is niets speciaals en had net zo goed een Mora-bitterbal kunnen zijn. De zuurkool, bospeen en pompoenpuree zijn oké, maar wel een beetje te weinig op smaak. Ook hier een beetje hit or miss, niet consistent genoeg, niet voor de prijs van 18,50 euro.

Op de valreep komt er nog een overheerlijke bak patat met zelfgemaakte mayonaise op tafel. Lekker! En ook nodig om de honger compleet te stillen.

Het nagerecht dan: een frisse cocktail van poire williams, perensorbet en prosecco. Knallen, zeker voor de prijs van 5,50 euro.

Misschien zijn het beginnersproblemen, maar met de deze avond geleverde kwaliteit voor de gevraagde prijzen klopt het niet helemaal. Er dienen keuzes gemaakt te worden. Of je gooit de consistentie en kwaliteit van je gerechten omhoog, plus je verbetert de logistiek in de keuken zodat er sneller geserveerd kan worden, of je verlaagt de prijzen naar net iets boven eetcaféniveau. Het gaat in ieder geval met de beste bedoelingen, en de wil en motivatie is zeker aanwezig. Nu nog het plaatje kloppend maken. Volgende keer hopelijk beter!

Smaak: 7
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 7
Bediening: 7

Reacties (12)

 

 1. Koen Visser says:

  Mmm. Zit Elvi op de plaats van Juuli, of hoe heette die tent?

 2. Koen Visser says:

  Overigens schrijf je zo: Wilhelminapark.

 3. Nazi Goering says:

  Ha! Koen Visser is een echte spellingnazi. Aberrr…..zo ken ik er nog wel een. Heeft onze Koen niet gezien dat krupuk in het Nederlands kroepoek heet? Of mag krupuk wel?Of niet ?
  Olaf, ik ben al lang blij dat een uwer pennevruchten de schrale vlakten van het MHWH universum is ontsproten.
  Bedankt!

 4. Boris says:

  Zegt er een wat over Nazi’s…

 5. Olaf says:

  Jongens, ik stop er ff een DVD in van spongebob squarepants, en dan stoppen met vechten daar achterin! 😉

 6. Oxysept says:

  Mag de eindredacteur ook eens een keer uitslapen?
  Ik zal er zo even naar koekeloeren…
  Is het nu eigenlijk half een of half twaalf?

 7. Oxysept says:

  Overigens was de rode huiswijn daar prima binnen te houden!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.