De Kleine Baron

Gepost op June 21, 2009 door

De Kleine BaronAfgelopen week liep ik nog te klagen over het gebrek aan leuke, hippe restaurants in Zuilen. Ik had het mis, er is er namelijk wel een: De Kleine Baron. Althans, hip op zijn Zuilens. Wat die Zuilense hipheid inhoudt, ga ik nu proberen te vertellen.

De menukaart van De Kleine Baron is redelijk gevarieerd. Als je door de woordgrapjes heen leest, zie je best een uitdagende kaart. Tevens bieden ze de mogelijkheid om halve gerechten te bestellen. Handig als je niet kunt kiezen tussen twee gerechten! Best of both worlds, zoals dat zo mooi wordt verwoord in de film Clerks. Er is ook nog een terraskaart met bites, een soort van tapas. De Kleine Baron heeft een terras met aan de voorkant twee banken en aan de zijkant flink wat tafeltjes.

De bediening is goed en attent en soms zelfs een tikje over the top. Ik vind het goed dat ze geregeld vragen of we nog wat te drinken willen, maar ze hoeven niet vier keer te vragen of alles naar wens is. Dat de bediening niet echt ABN spreekt, vind ik dan juist wel weer grappig. Past goed in Zuilen.

Het eten dan. Waar sommige Maarhoewashet-lezers gezien de naam het ergste verwachten (‘De Kleine Baron klinkt als Varkenshaas overgoten met een heerlijke Champignon Roomsaus, geserveerd met aardappelkroketjes en een groentegarnituur! En toe een Sorbet ‘De Kleine Baron’’), kan ik heel duidelijk zijn: integendeel. We hebben juist behoorlijk goed gegeten.

We zijn voor het driegangenverrassingsmenu gegaan. Er werd van tevoren netjes gevraagd wat we niet lustten en waar we allergisch voor waren. Het werd vooraf een salade met kipfilet, appel en zonnebloempitten. Dit was de minste ronde. Er was niets mis met de salade, maar hij was wel erg simpel. Daarna volgde een kalfsbiefstuk met een mediterrane groentenmix en een torentje van heerlijke aardappel-kruidenpuree. De biefstuk was mals, de groentenmix had een goede bite en de kappertjes en stukjes olijf gaven er een lekkere, lichtzure smaak aan. Het dessert was een uitstekende combinatie: een enigszins natte rozijnencake met een bolletje kaneelijs en een zoete cracker met sesamzaad. Een regelrechte knaller!

De Kleine Baron is gevestigd aan de Sweder van Zuylenweg. Zuilenser dan dat kan bijna niet! De aankleding is op het eerste gezicht strak en het logo van De Kleine Baron oogt modern. Maar toch klopt er iets niet. Iets doet me toch een klein beetje denken aan een eetcafé. Zijn het de stalen wijnmeubels die je bij de Xenos kunt kopen? Is het de oubollige placemat die dienstdoet als menukaart? Zijn het de woordgrapjes op diezelfde menukaart? Is het de muziek op de achtergrond die niet zou misstaan op Sky Radio?

Het eten is goed, zeker gezien de prijs. De aankleding is hip te noemen, maar dan wel met wat kleine kanttekeningen. Is het inmiddels een beetje duidelijk wat ik bedoel met Zuilense Hipheid? Toch zal ik er zeker geregeld gaan eten. Het is tenslotte om de hoek en elke vorm van nieuwe, leuke en vooral goede horeca in Zuilen ondersteun ik met plezier!

Smaak: 7,5
Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 7
Ambiance: 7

Reacties (28)

 

 1. knutmo says:

  hmmmm groentemix!

 2. Olaf says:

  Wat is er "uitdagend" aan biefstuk met groenten?

 3. Tim says:

  Ik denk dat we het quotum 'recensies van restaurants in Zuilen' wel opgebruikt hebben voor dit jaar.

 4. Oxysept says:

  Jammer, ik hoopte nog op een recensie van afhaalchinees De Gouden Wok…

 5. Remment says:

  Stelletje zure snobs! Is Zuilen niet goed genoeg voor jullie?

 6. Oxysept says:

  Het is niet de eerste wijk waar ik aan denk als ik een hapje wil gaan eten, nee…

 7. Nazi Goering says:

  Tranen in mijn onderbroek! De Nazi wordt geciteerd in een pennevrucht een uwer scribenten!
  Om mezelf te feliciteren, boek ik gelijk een weekendje Neurenberg!

 8. Remment says:

  damn … had toch beter onderzoek moeten doen toen ik mijn huisje kocht in de buurt van zuilen … ik maar denken dat mijn wijkje, de struikenwijk of hoe hij ook mag heten, een leuke wijk was omdat het in potentie een interessante starterswijk is …

  Maar nee hoor, er word culinair gezien neergekeken op ons 🙁

 9. Remment says:

  Hmmm … ben ik met mijn 38 jaar nog wel een starter? Huis-koop-technisch gezien wel aangezien het mijn eerste huis is dat ik heb gekocht.

 10. Remment says:

  Betekent dan dan weer dat de ouders van Oxy ook gezien kunnen worden als starters?

 11. Remment says:

  Hell … ik ben aan het reageren op nmijn eigen reacties.

  Foei! Ga weer aan het werk Remment!

 12. Oxysept says:

  Mijn ouders zitten alweer in hun derde huis, als ik het goed heb… Om ze nu, in de herfst van hun leven, als starters te betitelen, nee…

 13. Tim says:

  Op het moment dat de restaurants in Zuilen gewoon een normale garderobe hebben waar ik mijn kogelvrije vest kan ophangen, dan ga ik weer eens kijken daaro…
  Oja, en een rekje voor mijn Luger.

 14. Remment says:

  De enige dooien door kogels in Utrecht zijn volgens mij gevallen op de Amsterdamsestraatweg, in het stuk aan het begin bij het centrum. En niet in het stuka langs zuilen …

  Weet jij meer dan ik Tim? Moet ik me zorgen gaan maken?

  Ik ken hooguit de Griekse sauzenonderwereld in Zuilen. Te veel saus is toch geen misdaad?

 15. Anonymous says:

  overal waar 'te' voor staat is ongezond.
  behalve temeier

 16. Remment says:

  Ok, ok … maar … veel saus is toch geen misdaad? 🙂

 17. geen moderne plek om te eten in zuilen? en Lemonia dan? OK, je wordt er inderdaad enigszins onder dwang volgepropt met mezedes, maar hij moest toch even genoemd. Is tenslotte om de hoek van de nieuwe woonstee van de Kamphuisjes!

 18. Oxysept says:

  De stad uit gegaan, Kamphuisjes?

 19. Het is bijna afgebouwd. Wij halen onze neus niet op voor Zuilen, maar gaan er vast zitten in het vertrouwen dat die hippe tenten er binnen afzienbare tijd gaan komen.

 20. Birgit says:

  De Kleine Baron zit bij ons om de hoek, dus een ideaal tentje voor een etentje, dachten we. Nu twee keer gegeten en twee keer rampzalig, vooral qua wachttijd. De laatste keer dat we er zaten, was er één man die personeel, die zowel het terras, als de bar, als de keuken deed. Schoot dus niet echt op… En sinds Lemonia hun concept 'vernieuwd' heeft (lees: een doorsnee-Griek geworden is), zijnd e lekkere restaurants in Zuilen ver te zoeken!

  • Birgit says:

   Vervolg op mijn bericht: Nieuwe aanwinst voor Zuilen is wel The Colour Kitchen. Heel fijn gegeten daar.
   Helaas laatst, na toch maar weer een keer proberen, wederom een slechte ervaring gehad bij de Kleine Baron.

 21. Birgit, wat is er dan gebeurd met Lemonia dat het een doorsnee Griek is? Ziet er nog net zo strak uit en eten is altijd OK wat ons betreft. Gaan we binnen onze straal het liefst heen.
  Binnen die straal bevindt zich ook de Colour Kitchen, dat inderdaad best goed is maar niet bijzonder. Het blijft toch een beetje eten in een, weliswaar heel mooi en nieuw, wijkcentrum.
  Verder kan ik te voet nog naar Nikos; dat is een oerGriek in een aftands winkelcentrum, waar ik pas onlangs, na 2 jaar Zuilen, voor het eerst heb durven eten, voor de camp. Hoewel de setting elke beschrijving tart is het eten in orde! Nog niets over gelezen op deze site. Remment?

 22. Remment says:

  Ik mag geen Grieken meer doen die zich aan of in de nabijheid van de Amsterdamsestraatweg bevinden geloof ik 😉

 23. I know; wilde je juist graag supporten in die queeste 🙂 Nikos aan de ASweg is trouwens wel degelijk een restaurant, ‘wijnrestaurant’ zeggen ze zelf: http://www.restaurantnikos.nl/
  Aan de Balderikstraat is het een snackbar.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.