Mario

Gepost op May 19, 2009 door

Mario

Kosmos is dood, leve Mario!

Sinds D. en ik terug zijn uit Wroclaw, fiets ik eindelijk weer geregeld over de Amsterdamsestraatweg. Het viel me meteen al op dat Kosmos niet meer bestaat en tegenwoordig restaurant Mario heet. ‘Leuk, een Italiaan op de Amsterdamsestraatweg, die hadden we nog niet!’ dacht ik nog. Maar niets bleek minder waar.

Net als Kosmos is Mario een Grieks restaurant. Sterker nog, er is qua look & feel niets veranderd en volgens mij is ook de rest precies hetzelfde gebleven. De kaart is in ieder geval nog steeds hetzelfde, ook qua prijzen. En er staat nog gewoon een foto van het uithangbord van restaurant Kosmos in. De bediening geeft nog steeds datzelfde Griekse familiegevoel. Saillant detail was wel dat ze vergaten ons het bestek te geven. Dus na twee minuten wachten is D. dat zelf maar gaan halen. Wat wel nieuw was, is dat de kok langsging bij alle tafels om even te vragen of alles oké was.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van de Griekse keuken: in mijn ogen veelal droog vlees in een aantal varianten. Maar het vlees was vanavond echter mals, sappig en vol smaak. Vooral de spies en het gehakt waren lekker. De bijgeleverde salade was eveneens lekker, met een zoete dressing en gedroogde tomaten en gedroogd fruit als ingrediënten, naast de sla natuurlijk. De rest van de kaart bevat overigens meer dan alleen maar de geijkte vleesgerechten. Er staan namelijk ook veel ovenschotels op de kaart.

Het heeft er alle schijn van dat de vorige eigenaar een doorstart heeft gemaakt met een – enigszins ongelukkig gekozen – nieuwe naam en hooguit een nieuwe kok. Eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 7
Bediening: 6
Ambiance: 6,5

Reacties (12)

 

 1. Oxysept says:

  Hebben ze er ook broodjes?

 2. Remment says:

  bij Kosmos kon je iig wel afhalen ja … es ff tjekken bij Mario!

 3. Anonymous says:

  mooi, een onbegrepen grap.

 4. Remment says:

  ook bij een griek hebben ze broodjes …

 5. Anonymous says:

  mooi, een blijvend onbegrepen grap.

 6. Anonymous says:

  broodje mario….weg grap

 7. Remment says:

  Broodje Giros … en de onbegrepen grap continues …

 8. Oxysept says:

  Jammer dat je ‘m weggeeft, Anoniem… Hier hadden we nog minstens 41 comments plezier van kunnen hebben!

 9. Anonymous says:

  Sorry…was blij dat er eindelijk een grap was die ik wel begreep. Mijn enthousiasme nam de overhand, zal voortaan weer trouw lezen ipv reageren.

  Ps. iemand al op visite geweest bij elvi of de harbourclub?

 10. Nazi Goering says:

  Wel, de broodjesbarin wijk C heet “Broodje van Martin” in de Willemsstraat.
  1 broodje halfom met ca. een ons vlees.1 broodje Vocking met 3 duimdikke plakken,boter erbij?Mosterd erbij? Plus een half litertje volle melk dat alles voor 5 Euro.
  Ik zit hier zachtjes te wenen op de Adelaarsnest. Van Geluk.

 11. Liter melk: 45 ct
  Hele Vockingworst: 1,39
  Zak broodje: 99 ct

  Ik ga ook een broodjeszaak beginnen!

 12. Oxysept says:

  Denk je wel aan de afschrijving op de vleessnijmachine en andere kosten, Jacques?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.