Maria

Gepost op November 11, 2008 door

Aan de Mariaplaats, op de plek waar ooit Storm zat, is sinds kort Maria gevestigd. De recensies op Iens zijn uiteenlopend, de naam is veelbelovend. Als ik met mijn tafelgenote T-Y Maria binnenkom is het vooral groot. Ambitie heeft ze dus, Maria. Het etablissement bestaat uit verschillende ruimten, gescheiden door ‘ouderwetse’ bogen. De aankleding is niet origineel (veel Mariabeeldjes en hout), maar er is veel zorg aan besteed. Het restaurant is vrij leeg; het gezelligste deel op deze woensdagavond is de zijflank, waar de meeste mede-eters zitten en een poster van Spaanse daken de sfeer moet verhogen.

Een enthousiaste serveerster op Uggs komt op ons aflopen en als we de kaart krijgen vermeldt ze erbij dat we vandaag geen hoofdgerechten kunnen bestellen. Slechts voorgerechten, tapas en toetjes. Even flabbergasted, maar al snel hersteld, vragen we de serveerster: ‘Waarom?’ De hoofdgerechten worden niet meer geserveerd op doordeweekse dagen, is het antwoord. De ambities van Maria waren misschien net even iets te groot.

Aan de tapas dan maar. Geen verrassende gerechten, maar standaardhapjes als gamba’s met rozemarijn, Spaanse rauwe ham, gegrilde courgetteplakjes en gehaktballetjes. Deze liggen niet in een traditionele tomatensaus, maar ‘in eigen braadvocht’, wat ons dan toch wel weer nieuwsgierig maakt. We bestellen zes hapjes, die vrij snel op tafel staan. Het meisje van de bediening probeert het ons enorm naar de zin te maken en komt om de drie minuten vragen of alles naar wens is. Nou, we hebben een gezellige avond, T-Y en ik.

Maar helaas, de kwaliteit van de tapas is net als het assortiment: niet verrassend. Geen uitgesproken smaken, geen Spaanse pittigheid, maar Hollandse degelijkheid… De zes courgetteplakjes zijn karig; druipend in het vet, zonder grillrandje (en daar had T-Y net zo’n zin in) en nogal prijzig. En dat braadvocht bij die gehaktballen? Dat ziet er verdacht veel uit als rode saus uit een potje. Voor Maria is er dus nog wat werk aan de winkel, wil het niet alleen de zijflank, maar ook de rest van de zaak vol krijgen. Aan de bediening ligt het niet, maar onze Mariadevotie is niet toegenomen na een bezoekje aan de Mariaplaats.

Smaak: 5,5
Prijs/kwaliteit: 6
Bediening: 8
Ambiance: 6,5

Reacties (5)

 

 1. Oxysept says:

  T-Y, is dat een rapper?

 2. sladjana says:

  Misschien wel de zus van Ne-Yo!

 3. Oxysept says:

  ja… of van Mousse-T!

 4. Oxysept says:

  Of van de hele band Y&T;!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.