Lemonia – summer edition

Gepost op June 19, 2008 door

Grieks-mediterraan restaurant Lemonia biedt in de maanden juni, juli en augustus 2008 onbeperkt mezedes (Griekse tapas) aan voor 29,50 euro per persoon. Om B.’s verjaardag te vieren, togen zes bewust succesvolle dames (designer, advocaat, journalist, psycholoog, databasemarketinganalist en anticonceptiegoeroe) richting Amsterdamsestraatweg 701/E.

We werden gestationeerd in het loungecocktailgedeelte, waar we rosé dronken tot we compleet waren. Daarna aan tafel. Het concept is dat ze tapas blijven aanvoeren totdat wij ‘ho’ zeggen. Het begon met pitabroodjes en sausjes, daarna kwam een keur aan vlees- en vistapas, gebakken feta, groenten in verschillende vormen, Grieks getinte frieten en veel mayonaise en aioli. Het geheel werd zo snel geserveerd dat ons eettempo als vanzelf omhoogschoot. Op een gegeven moment lasten we een tapasaanvoerpauze in. Even evalueren: de meesten vonden het heerlijk. Toch waren een aantal tapas veel te zout, waardoor ook meteen twee flessen water (à 4,50 euro) werden opengedraaid. Na een kwartiertje aten we weer verder.

De serveerster vroeg of ze de soort van dipsauzen mee mocht nemen. W. zei dat die konden blijven staan, maar verzocht meteen of we daar dan ook wat nieuwe broodjes bij konden krijgen. De serveerster keek wat moeilijk – blijkbaar was het niet de bedoeling dat een tapa nog een keer besteld werd. De broodjes kwamen dan ook niet, waardoor de sausjes verder ongeroerd bleven en een half uur later alsnog werden afgeruimd – door dezelfde serveerster die bleef zwijgen over de broodjes. Hoe onbeperkt is onbeperkt eigenlijk? Wel kregen we nog twee borden kippenvleugeltjes waar we amper van gegeten hebben, want ze waren niet zo heel lekker: veel vet en weinig smaak. Een contrast met de eerdere gerechten. Het had al een hoop gescheeld als ze even op de grill waren gegooid, zoals bijvoorbeeld met de groene asperges was gedaan.

We deelden met zijn zessen nog een lemonpita, een soort citroentaart. Die was verdraaid lekker en gedeeld door zes vrouwen ook niet zo heel calorievol. Uiteindelijk waren we ongeveer 40 euro per persoon kwijt. Vriendinnetje K. riep uit dat ze fan was van Lemonia. Ikzelf denk dat ik volgende keer – vanwege de betere prijs-kwaliteitverhouding – naar Eleni ga voor Griekse tapas.

Smaak: 7
Prijs/kwaliteit: 6
Bediening: 7
Ambiance: 7
Toiletten: schoon, draaislot

Reacties (12)

 

 1. Olaf says:

  griekse tapas? is dat net zoiets als Nederlandse shoarma?

 2. Sladjana says:

  Officieel heet het ‘mezedes’.

 3. Oxysept says:

  ‘we rosé dronken tot we compleet waren’
  moet dat niet zijn
  ‘we rosé dronken tot we compleet lam waren’
  ?

 4. Oxysept says:

  De laatste keer dat ik ‘ho’ tegen een serveerster zei, werd mij dat niet in dank afgenomen…

 5. sladjana says:

  werd je gebitchslapped?

 6. sladjana says:

  Ik zie net dat Eleni niet meer bestaat… Hmm… Nu maar op zoek naar een goede vervanger!

 7. Nazi Goering says:

  Liep onze plaatselijk wereldberoemde charmezanger annex talenscout annex gyrosboer annex proffesionele engerd Spiros nog ergens te kwijlen?Schijnt van hem te zijn dat Lemonia

 8. Remment says:

  Ah Spiros …

  * 1995 – Misschien
  * 1996 – Denk ook aan mij
  * 1996 – Illusie
  * 1996 – Liefdesbrief
  * 1996 – Over, voorbij
  * 1997 – De aarde beeft
  * 1998 – Geen weg terug
  * 1998 – Geen vlinders meer
  * 1999 – Stekeblind (album)
  * 1999 – Spiros (album)

 9. oxysept says:

  Twee albums in 1 jaar uitbrengen, dat kunnen anders alleen de hele groten…

 10. sladjana says:

  Ja, Spiros zag ik ook even. Het is inderdaad van hem. Net als Storm.

 11. Anonymous says:

  Had je Spiros gezien? Had je dat niet even kunnen melden?
  Gemiste kans….

 12. Remment says:

  Spiros treed regelmatig op in Lemonia! Tjek anders een keer http://www.vakantieveilingen.nl waar ze regelmatig 3 gangendiners veilen, altijd met optreden van een pianist EN met Spiros!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.