C’est Ça

Gepost op May 4, 2008 door

‘Het moet wel goed zijn, want je krijgt vijf gangen voor nog geen dertig euro,’ zei vriendinnetje W. De logica schoot geen wortel bij vriendinnetje T., M. en mijzelf. Een vijfgangendiner voor 30 euro leek mij meer een aankondiging van vijf matige gangen waarbij royaal gebruik gemaakt zou worden van garnalen, whiskeysaus en geitenkaas. Maar wat we van C’est Ça gehoord hadden, was positief. Vriend J. is er overigens van overtuigd dat de tent gehypet wordt omdat de eigenaren duistere banden met NL30 hebben.

De stalen rossen werden gepakt en we fietsten naar de Bollenhofsestraat 142. Afslaan naar de Bollenhofsestraat was nog knap lastig met zes chicks die weten dat de Bollenhofsestraat een zijstraat van de Poortstraat is en dat in diezelfde Poortstraat women pleaser Roberto zit met zijn gelato. Vriendinnetje M. en ik beloofden onszelf een ijsje van Roberto na het eten – toetje of geen toetje!

Voor het etablissement is een rode loper uitgerold en er staan twee bankjes aan de straatkant. Binnen is het rookvrij en staan er mooie houten tafels. Ook is er voor een grotere groep, in een intiemer kamertje, een grote tafel. Het bestek is mooi en classy. Boven onze tafel hing een kitscherige lamp, maar dat viel ons pas op toen we weggingen. Het heeft allemaal een vrij hoog Esprit en InWear-gehalte, maar we zitten dan ook in Wittevrouwen.

De gastvrouw heet ons welkom met een heerlijk schaaltje salami en wat olijven. Van de olijven belandt er wat olie in B.’s schoot, maar de gastvrouw verontschuldigt zich. Gedurende de hele avond is de bediening correct, snel en nooit storend aanwezig. De gastvrouw legt ons uit dat we te eten krijgen wat de pot schaft. Wel wordt gevraagd naar eventuele zwangerschappen, allergieën en of iemand de voorkeur geeft aan de vegetarische danwel vissige variant van het menu. M. en T. gaan voor vis. Volgens de website weet de kok pas in de ochtend wat hij gaat serveren. Het hangt af van wat hij op de markt vindt. De kans dat u hetzelfde als ik krijgt is dus bijzonder klein.

Toch wil ik met u mee hopen dat de paddenstoelensoep (gang 2) erin blijft. Die was machtig lekker met een mooie volle krachtige bouillon. Het kaassplankje (gang 4) bevatte een kaas die rook en smaakte naar bloemkool. Apartig! De kazen werden geserveerd met divers brood, druiven en walnoten. De selectie kazen mag van mij iets spannender, maar misschien verandert de kaasselectie ook wekelijks. Gang 1 (filodeeg met rivierkreeftjes en balsamicomayonaise), 3 (asperges met lamsham of dorade en een raapstelenstamppotje) en 5 (bananenbrood met fudge en ijs) smaakten vers en waren goed klaargemaakt, hetgeen zeker bij asperges lang niet altijd het geval is.

Bij het eten dronken we twee verschillende soorten rode wijn. De eerste was een goede slobberwijn maar W. en K. wilden iets krachtigers. Ik denk dat de eerste wijn een Cuvée Niels was en de tweede een Tempranillo. Afsluitend namen we nog wat koffie en verse muntthee. We rekenden 291,10 euro af voor zes personen. Er kon geen Roberto-gelato meer in, en dat zegt wel wat bij zes chicks.

(Een geruststelling voor mensen die de wc niet op slot durven te doen: de toiletten bij C’est Ça gaan dicht met een haakje en niet met een draaislot.)

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 8
Ambiance: 7
Toiletten: 10

Reacties (19)

 

 1. hugo says:

  Zo’n slot is juist enger. Als je de deur dan niet meer open mocht krijgen of onwel wordt tijdens het doen van een boodschap, kan de deur van buiten niet open gemaakt worden…

 2. Tim says:

  Ik wist dat HTML al zo’n C met een dingetje eronder aan kan! En Firefox crasht er niet eens van! Helemaal Web 2.0 dit!

 3. Olaf says:

  UTF-8 he! 🙂

 4. Oxysept says:

  Latin-1 toch?

 5. Oxysept says:

  Hugo: Zo’n haakjesslot is ook best veilig… Met een beetje kracht ruk je zo die deur open en het haakje aan gort. In mijn eennavorige huis hadden we ook zo’n haakjesslot, die ging al open als je met normale kracht aan de deurklink zat. Ik heb daar vele interessante ontmoetingen gehad.

 6. Oxysept says:

  de tweede die=dat, natuurlijk!

 7. Anonymous says:

  he ik dacht ik heb precies hetzelfde gegeten, maar wat blijkt jij zat er ook afgelopen zondag. het eten was heerlijk en de gastvrouw is een prachtig mens. leuke opzet!

 8. Oase says:

  Dien je eigenlijk nog steeds ver vantevoren te reserveren of was dat alleen tijdens de nl30 hype? Toen ving ik namelijk bot (staat niet op de kaart).

 9. Sladjana says:

  Wij hadden ruim van tevoren gereserveerd. Maar we wilden dan ook met 6 personen eten.

  Wat betreft de wc’s… Als ik zo’n draaiding heb en die gaat niet in 1 keer open, dan ga ik van mijn stokkie. Meer wc’s met haakjes!

  Ik zal hier niet tevaak eten. Je moet maar net zin hebben in 5-gangen. Maar wat je krijgt is lekker!

 10. Sladjana says:

  Ik was er trouwens zaterdag en niet zondag. Apartig. Toch twee dagen hetzelfde? Misschien omdat inkopen op zondag moeilijk is?

 11. Oxysept says:

  Daarom moet je volgens Oprah nooit op zondag uit eten gaan!

 12. Jan says:

  heb er ook gegeten, maar wat een drama daar, dacht nu komt eindelijk het hoofdgerecht, kwam er voor 5 personen een klein bordje kaas.

  daarna wel nog ff een ijsje gaan halen…

  veel te duur en veel te weinig. wat je kreeg was overigens wel lekker, maar dat mag ook wel.

 13. Olaf says:

  @jan: kaasplankje kwam bij ons als gang nummer 4, dus na het hoofdgerecht. Heb je het hoofdgerecht wel gehad dan?

 14. Oxysept says:

  He!
  Vrijdag bestonden we vijf jaar!

 15. Tim says:

  Gister met gevaar voor eigen leven door de sneeuw naar Cest Ca geploegd. En dat was weer heel erg de moeite waard. Echt behoorlijk hard knallen voor niet teveel geld.
  Voor, Soep, Hoofd, Kazen en Dessert waren eigenlijk allemaal zeer goed. Niets op aan te merken.

 16. Nazi Goering says:

  Niets op aan te merken geeft geen ruimte tot reflectie, bedankt voor niks, Tim.

 17. Nazi Goering says:

  One thumb down, mijn reputatie gaat eraan! Kerst stress, fijn dat je zo lekker hebt gesnaveld, Tim!
  Schone Weihnachten allen!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.