Averechts

Gepost op March 4, 2008 door

Ik woon ruim tien jaar in Utrecht, uitstapjes naar Rome en Den Haag daargelaten, en het merendeel van mijn Utrechtse periode heb ik doorgebracht in de Vogelenbuurt. Ik dacht dan ook alle cafés daar wel te kennen, maar tot mijn grote frustratie wist ik steeds maar niet waar café Averechts zich bevond. A., die daar barman is, spamt me namelijk al ruim een jaar lang dat het een lieve lust is, om erheen te gaan. Zo gezegd, zo gedaan!

Averechts (Lijsterstraat 49) is een café zoals vele andere, maar dan net even anders. ‘Same same, but different!’ zoals ze dat in Thailand zo mooi kunnen verwoorden. De insteek van Averechts is namelijk dat de winst en de fooi naar goede doelen gaan. Verder doen ze in Averechts veel aan muziek: er treden geregeld bandjes en dj’s op en er is elke dinsdagavond een open podium waar muzikanten hun kunsten vertonen. Ook aan de muren hangt kunst.

Je kunt in Averechts ook eten, zij het maar één keer per week. Op zondagen eet je in Averechts vegetarisch voor minder dan een tientje (reserveren gewenst).

Het publiek en het barpersoneel is een tikkie alternatief, maar dat is niet zo raar, gezien het hoge vrijwilligersgehalte. Wat wel leuk is om te vermelden, is dat er ook veel relatief oudere bezoekers zijn. Zo moet je niet vreemd opkijken als er tijdens de openpodiumavonden een zeer lief bejaard echtpaar een jazzoptreden weggeeft. Verder vertoeft de niet meer zo piepjonge lokaal beroemde Cor, bekend van zijn megakneiter Ik mis me slippie!, hier ook geregeld.

Drinken (en een beetje eten) voor het goede doel doe je dus in Averechts!

Ambiance: 7,5
Bediening: 8

Reacties (19)

 

 1. Oxysept says:

  Heeft iemand die mp3 van mismeslippie nog? Hij stond op mijn vorige pc, maar die heb ik meegegeven aan een Turk.

 2. Peter Staart says:

  Koos & Tor – dat waren nog eens witgoede tijden!

 3. Olaf says:

  Maarre, wat vind je er nou precies van Remment? Is dat niet de essentie van een recensie, je mening geven? 🙂

 4. knutmo says:

  En die dj’s? Is dat wat?

 5. Oxysept says:

  29 mrt zitten we er weer, Knutmo! Kun je genieten van hoe Remment naadloos ‘Annie, hou jij m’n tassie effe vast’ laat overgaan in ‘Stakker Humanoid’…

 6. Remment says:

  Ik heb Mismeslippie als MP3 thuis nog wel ergens op me PC.

  Kan ik die ergens op een server zetten zodat ik hem als download kan toevoegen aan de recensie?

 7. Remment says:

  En wat ik zelf van vind?

  Ambiance: 7,5
  Bediening: 8

 8. Oxysept says:

  Wat dacht je van je eigen server?

 9. Remment says:

  Dat gaat me veel te veel bandbreedte kosten!

  Reken maar uit, minstens 1000 downloads per dag, maal 6 MB!

 10. Oxysept says:

  1000 downloads per dag? Als Cor dat hoort, schaft-ie zich meteen een derde witgoedzaak aan!

 11. Oxysept says:

  Aah… Blijft een goed nummer toch!

 12. Anonymous says:

  edit: verrijKing

  Kar.

 13. Anonymous says:

  Wereldnummer en een verrijing van mijn leven!
  Als Pussycat dat ooit geweten had…

  Kar.

 14. Anonymous says:

  Van alle vocale uitingen op en omtrent de Hopakker deden die van Toos en Cor menig schuimkraag krimpen. Niet fijn drinken op het plaatsje aan de Weerdsingel. De be vriende eigenaar besloot daarom destijds (begin jaren ’80) zijn pand over te doen aan een beroemd bandlid/zanger. Toen deze ooit over de brug naar huis liep, werd hij door een dame met het oudste beroep al parafraserend toegezongen (“is er leven op Pluto, is er plaats ..”): “kun je neuken op de maan, is er een plaats tussen mijn benen waar jij heen wilt gaan?” Vocale prestaties van een hoger niveau.

  De satéburgerkenner

 15. Anonymous says:

  Maar laten we vooral hun tweede wereldhit niet vergeten: antsjeejn my haaaart! Klopt het dat ze uit elkaar zijn? Ik zie voor die niet bijster florerende witgoedzaak op de Bemuurde Weerd altijd een meneer zitten die wél veel op Cor lijkt met een mevrouw die daarentegen niet veel wegheeft van Toos.

 16. Remment says:

  Toos is dood … al een tijdje …

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.