Dikkertje

Gepost op January 10, 2008 door

Als ik geen zin heb om te koken of als er stevig gegeten moet worden na een dagje klussen of slopen, haal ik weleens af bij Dikkertje, Amsterdamsestraatweg 328. Dikkertje is, ondanks de Hollandse snackbarstylee-naam, een Grieks restaurant. De tent is, vermoed ik, vernoemd naar de dikke Griekse eigenaar. Sinds een jaar of twee is Dikkertje verworden van een gyrosafhaaltent tot een heus restaurant waar je (gelukkig) ook nog kunt afhalen.

Bij binnenkomst krijg je netjes een glaasje ouzo van het huis, ook als je komt afhalen. Het restaurant is simpel aangekleed met Griekse tafereeltjes. Verder hangen er wat oude zwart-witfoto’s, ook van Utrecht toen er nog een tram door de Amsterdamsestraatweg reed. Mijn ervaring met de bezoekers is dat het vaak ‘echte’ Utrechters betreft. Als je jezelf dus een Utrechtse tongval wilt aanmeten, is Dikkertje the place to be.

Het eten van Dikkertje is het bekende Griekse werk, veel vlees, lekkere tzatziki en een aantal ovenschotels. Er is geen financieel onderscheid tussen eten in het restaurant en afhalen. Dat betekent dat het afhalen wat aan de dure kant is (10,50 euro voor een gyrosschotel). Daar staat tegenover dat de gyros en de bijgeleverde tzatziki erg lekker zijn.

Laatst heb ik met D. in het restaurant gegeten. We kozen beiden voor de mezedes. Dat bleek een goede keuze, gezien de smaak van het eten, de hoeveelheid en de prijs (32 euro voor ons samen). De tafel stond vol met Griekse specialiteiten: behalve gyros kregen we onder meer kleftiko (een lamsstoofpotje), feta uit de oven, salade, tzatziki, aardappelsalade en gehaktballetjes. Alles bij elkaar was het veel teveel voor ons en we hebben het dessert dus maar overgeslagen.

De bediening is aardig en attent. Als je visueel geluk hebt staat er een schone slanke Griekse jongedame met sluik pikzwart haar achter de bar. Heb je visueel pech dan word je aan de bar bediend door Dikkertje zelf. Voordeel is dan wel dat je kans hebt op een tweede gratis ouzo of, als Griekenland weer eens miraculeus heeft gewonnen met voetballen, een gezellig kletspraatje. Overigens is, als je wederom geluk hebt (fiftyfifty kans tot nu toe), het drankje dat je bestelt aan de bar als je wacht op je afhaaldiner ook gratis!

Ambiance: 6
Smaak: 7
Bediening: 8,5
Prijs/kwaliteit restaurant: 7
Prijs/kwaliteit afhalen: 6

Reacties (11)

 

 1. Boris de Spelling(s)nazi says:

  – Sluik pikzwart + haar
  – elk drankje dat je besteld = elk drankje dat je bestelt

  Eet smakelijk!

 2. Olaf says:

  Is het nou dikkerDje of dikkerTje? en krijg je altijd je wacht-drankje gratis of de helft van de tijd? :P)

 3. Boris says:

  Oh het aantal opmerkingen wordt niet goed weergegeven op de pagina.

  Bon appetit!

 4. Remment says:

  Zelfkennis is in tegenwoordig!

  Onze spellingschecker hing gisteravond in de kroeg …

 5. Oxysept says:

  Ja… Maar nu is hij er weer uit…

 6. boris says:

  Geweldige site trouwens 🙂

  Een tip voor een van de volgende recensies: A Cucinella (Italiaans afhalen in de Hamburgerstraat).

  Bon appetit!

 7. Oxysept says:

  Da’s toch die winkel naast Le Carafon? Wat kejje daar zoal afhalen?

 8. Remment says:

  Italiaans … schat ik zo in!

 9. Boris says:

  Remment: goed geschat 😉
  Je kunt thuis alsvast kijken wat ze hebben op http://acucinella.blogspot.com/

  Wel een beetje gek – ze zijn op dinsdag en zaterdag gesloten.

 10. info says:

  Zijn ze ook open op zondagen? Ik ben te brak om vanavond te koken!

 11. Wuppie says:

  Duurt lang! Ga eens recenseren, hup!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.