Strand Oog in Al

Gepost op July 20, 2007 door

Als je naar buiten kijkt, zie je de zomer: blikseminslagen, omgevallen kranen, opspuitende putdeksels, hoosbuien, wegwaaiende paraplu’s… Het is om gek van te worden! Maar we laten ons niet weerhouden, dachten de mannen van het nieuwe Utrechtse stadsstrand Oog in Al. Nee, zeer zeker niet, we doen net alsof het gat in de ozonlaag even boven Utrecht hangt en het een dolle zomer is, en we gooien die strandtent langs het kanaal open. Doe eens lekker gek!

Zo gezegd, zo gedaan. Waar het eerste (?) Utrechtse stadsstrand ergens in een nieuwbouwwijk lag (lees hier onze ervaringen), is er nu voor een plekje aan het Amsterdam-Rijnkanaal gekozen, net om de hoek van de brug aan de Spinozaweg, om precies de zijn op de noordpunt aan de Kanaalweg. Het strand is geopend van 3 juli tot en met 26 september.

M. en ik gingen op een (toevallig) zonnige zondag een kijkje nemen. Nog toevalliger bleek dat het die dag net de officiële opening was. Daarom is deze recensie misschien niet helemaal to the point. Eigenlijk zouden we, net als J. v. D., een maandje later nog een keer moeten gaan kijken. Maar gelukkig zijn we J. v. D. niet.

Bij aankomst moesten we eerst langs een uitsmijter lopen om bij de strandtent te komen. De strandtent ziet er professioneel en strandtenterig uit. Er is ook een dj die strandtentlounge draait. Wel heel erg 1999-stylee, maar gelukkig werd de muziek later beter, toen er hoogstwaarschijnlijk een Naald&Draad; (eh, Kraak) -dj begon te draaien, aldus het programma.

De bar zag er goed uit, helaas werd het bier in glazen glazen geserveerd. Bij een strandtent wil je toch voor het gevoel veel te dure longnecks uit zo’n geil koelkastje geserveerd krijgen. Hoe geprogrammeerd kunnen we worden door de Bloemendaal-maffia? Wat verder opviel was dat het personeel niet echt aandacht voor ons had, ook niet vriendelijk glimlachend bediende, en dat er geen kaart was waarop de hapjes en drankjes vermeld stonden. Laten we dat maar aan de openingsdag wijten.

De strandtent neemt een behoorlijk deel van de locatie in beslag, wat niet onverstandig lijkt met het hierboven geschetste zomerweer. Aan de voorkant van de strandtent is er een terras waar een paar tafels en een zandbakje voor de kids gepositioneerd zijn. Er zit ook een hekje omheen, kindvriendelijkheid alom. Als je iets meer naar de noordpunt loopt zie je een zandgedeelte met daarop zitkussens en ligstoelen. Je kunt de muziek van de dj er prima horen, en er is zowaar een douche voor de oververhitte types. Want zwemmen in het kanaal staat natuurlijk gelijk aan zelfmoord plegen of een terroristische aanval, of een combinatie daarvan, afhankelijk van de lengte van je baardgroei.

Wat opvalt is dat het thema ‘zien en gezien worden’ – de basis van elke goede strandtent – niet goed is uitgevoerd. Op het terras voor de strandtent zijn net te weinig tafels te vinden, zodat iedereen een beetje ongemakkelijk rondhangt of aan een tafeltje staat. Bij het zandgedeelte zijn ook weer te weinig zitkussens, en ze staan ook nog eens schuin opgesteld. Nee, elkaar uitchecken van achter onze vette nieuwe glimmende Ray-Bans is hier niet mogelijk. Daarnaast was op de opening het publiek niet echt spannend, tenzij je van ID&T; / ouder publiek (lees 40+) -strandtenten houdt. Laten we het erop houden dat deze mensen er voornamelijk waren op uitnodiging van de eigenaren, en dat de young & beautiful people hun opwachting nog moeten maken.

Al met al een prima locatie om even een drankje te doen, maar ik vraag me af of het gaat knallen. En dat ligt niet alleen aan het weer.

Smaak: nvt
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 5
Bediening: 4

Reacties (13)

 

 1. Oxysept says:

  Misschien dat de uitsmijter op de kaart stond?

 2. Remment says:

  Dana wilde dit weekend ff langs gaan, hip als ze probeert te zijn maar vond de 10 euro entree omdat er een DJ draaide iets te veel van het goede …

 3. De Generaal says:

  Ik vraag me af wie straks de tweehonderddrieendertigste recensie gaat schrijven. Zoals jullie immers ongetwijfeld zullen weten, staat 233 voor eeuwige rampspoed.

 4. Remment says:

  De topslogan ‘Nu al meer dan 232 recensies’ betekent dat Olaf met deze recensie in deze de winnaar is Generaal!

  Rampspoed alom Olaf! Merk je er al wat van?

 5. Oxysept says:

  Wacht maar tot we bij recensie 666 zijn…

 6. Kar van C�vitam says:

  Dat met dit tempo volgens mij in het jaar 2666 zal zijn….

 7. Rwpo says:

  Ja, is iedereen ineens weder terug van de Malediven of zo? Ik heb bekant 4 maanden elke dag vergeefs zitten te F5-en op MHWH…
  Nou? Legunsuit!

 8. Oxysept says:

  Volgens mij waren we allemaal depressief van het overlijden van de vorige commentaarbox… Ik ben er nog steeds niet overheen.

 9. Rwpo says:

  Boeha, ik merk het verschil met de nieuwe niet eens…

 10. Remment says:

  Nou ik wel! Ik kan het verdwijnen van al mijn strakke, veelal sexueel getinte, grappen niet echt op prijs apprecieren! Laat staan de anekdotes van Chantal en haar Utrechtse schrijver!

 11. Oxysept says:

  Inderdaad… Een groot verlies voor het letterkundig museum… Ik zag onze uitgeprinte commentaren al liggen naast de stofzuiger van wijlen Simon Vestdijk!

 12. Rwpo says:

  Er heeft vast wel ‘iemand’ tijd om deze opnieuw bij de eerdere resensies in te typen…

 13. Ritmeester Zoeloe says:

  Afgelopen zaterdag, toen het zo hartverknetterend heet was, was ik met de tsjik op zoek naar verkoeling. Toen we onderweg van koffie met taart bij IKEA (voor 3 uiro helemaal de bom met z’n tweeon) met de Sunny door Oog in Al knalden viel ons oog op de bewegwijzering naar het Utrechtse stadsstrand. Wat een domper. Op zaterdagmiddag bijna 9 euro pp dokken voor een stuk gras en een paar zakken zand voor een blokhut ging ons boven de pet. Wat een aanfluiting. Jammer, want we waren echt bloedheet en de Rakke van Ikea lag nog op ons te wachten.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.