Zussen

Gepost op December 13, 2006 door

Het zichzelf ‘lobby-restaurant’ noemende Zussen (Korte Jansstraat 23) is een spin-off van Broers en ligt dan ook pal naast de oudere broer. Zussen ziet er net zo loungy hippig uit als hun website doet vermoeden: een mix van restaurant, loungeclub en hip café.

Bij binnenkomst word je meteen overweldigd door de ruimte en de aankleding. Zussen is enorm groot en hoog en doet modern maar tegelijkertijd een tikje klassiek aan. Aan de rechterkant lange bruine banken en tegen de wand houten vloerdelen met grote Rubens-schilderijen waar je nonchalant onder kunt loungen. Er zijn enorme grote lampenkappen waaronder je op goed beklede ronde banken zit en in het midden staan bartafeltjes met rode krukken.

Aan de linkerzijde en achterin is het restaurantgedeelte waar je je kunt laten verrassen met een drie- of viergangen ‘carte blanche’-menu. Er is keuze uit een vlees, vis of vegetarisch hoofdgerecht. Ook kun je aangeven wat je absoluut niet lust zodat, zoals de ober het zei, “de kok daar rekening mee kan proberen te houden”. De voorgerechten zijn overigens voor iedereen hetzelfde.

Als eerste kregen we een klein kopje romige cantharellensoep met wat dun gedroogd gekruimeld gerookt spek. Daarna een trio voorgerechtjes: een combi van gerookte zalmsnippers en jakobsschelpen, één stukje carpaccio van eend met zoete stukjes peer en een bolletje geitenkaas met wat paddestoelen in het zuur. Het klonk erg lekker en het zag er ook verrukkelijk uit, maar het was net niet de smaakexplosie die ik had verwacht.

Ik had als hoofdgerecht gekozen voor vlees. Het werd een dun gesneden eendenborst op een bedje van aardappelpuree met andijvie en kleine stukjes spek met ertussen nog drie groene asperges. Het geheel was afgemaakt met dunne stukjes gefrituurde banaan. Het bleek een relatief simpel maar lekker winters gerecht. Vooral de aardappelpuree was goed! Degenen die vis hadden gekozen kregen een vergelijkbaar gerecht, maar dan met kabeljauw op een bedje van schaaldierenrisotto.

Het dessert was een combi van een stuk pruimengelei, witte-chocolade-yoghurtmousse en al smeltend zoet karamelijs met wat koekkruim erin. Bijna iedereen liet de flauwe pruimengelei links liggen, maar over het ijs was iedereen lovend. Ook de koffie na afloop was goed – Zussen heeft zowaar ristretto, best redelijke ook nog. De ristretto werd overigens geserveerd in een uiterst grappig doorzichtig hol glas!

De bediening nam toen we binnenkwamen netjes onze jassen aan, hielp snel, was attent als de drankjes op waren en legde netjes uit wat we voorgeschoteld kregen. Het driegangenmenu dat we hadden gekozen was geloof ik 32,50 euro per persoon en dat is voor mijn gevoel toch net iets te duur voor hetgeen Zussen biedt. Ze geven je het gevoel een hoge standaard te hebben voor alles: het is cool aangekleed, de sfeer is goed, de bediening is zeer goed. Maar het eten blijft daar net iets bij achter. En om eten hoort het te draaien in een restaurant, toch?

O ja, als je het bij reservering aangeeft, is valet parking mogelijk. Ook kun je je kinderen laten bezighouden door de kinderopvang. Voor de echte 30+-yuppen dus!

Smaak: 6,5
Prijs/kwaliteit: 6
Ambiance: 8
Bediening: 8,5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.