De Zaak – Op zoek naar de perfecte espresso

Gepost op November 22, 2006 door

Regelmatige bezoekers van deze site weten dat ik recentelijk ernstig teleurgesteld ben in Quignon. Deze vlek op het Utrechts lunchblazoen is gisteren echter weggepoetst door De Zaak.

Ik dronk daar een goede strakke espresso, met als lunch een perfect hard broodje, rijkelijk belegd met Loverendale biologische geitenkaas, een dikke laag flinterdunne plakjes trostomaat en een subtiele laag pesto. O ja, en met roomboter. Het broodje benaderde de perfectie. Een knapperige korst, zacht van binnen. De pittige kaas maakt de tomaat nog zoeter en de pesto gaf het een kruidige afterbite.

Mijn gezelschap had een Broodje Mario, helaas duurder geworden, maar nog steeds een smaakexplosie bij elke hap.

Wacht eens, hoor ik u zeggen (nee, hoor , dat hoor ik helemaal niet, maar het is zo’n leuk bruggetje), verkoopt De Zaak Broodjes Mario?

Nee. De Zaak heeft het ideale lunchconcept: ‘Lunch? Bring your own!’

Je neemt je eigen broodje mee en eet het in De Zaak op. Sterker nog, toen ik er zat was er een grote groep, ik neem aan, studenten aan het picknicken: brood, boter en pindakaas stonden op tafel en ieder smeerde zijn eigen brood. Ook werden plakken cake met slagroom rondgedeeld.

Ik vraag me af of dit concept nog lang blijft bestaan, want de superaardige serveerster ruimde zonder te mopperen andermans lunchrommel op.

Van de andere kant betekent het concept van alleen drankjes serveren dat de bediening razendsnel is. Ik heb zelden zo’n attente, snelle en vriendelijke bediening meegemaakt. Ik dacht even dat ik in België was. Het land.

En de espresso: ook heel goed.

Smaak: 10 (ik maak alles lekker klaar)
Prijs/kwaliteit: 9
Bediening: 9
Ambiance: 8
Espresso: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.