Kaatje’s

Gepost op September 11, 2006 door

Zo eens per twee maanden wordt er levendig vergaderd en overlegd door, zoals Zero het noemt, them project leaders from hell. Fijne bijkomstigheid is dat er na afloop gegeten wordt in een restaurant en dat de baas betaalt. Aangezien geld niet echt meer een issue schijnt te zijn in de IT-wereld, kan er dan dus gekozen worden voor een restaurant dat wat meer kost. Ik kreeg de schone taak om ergens te reserveren. Zo greep ik natuurlijk de kans om ergens heen te gaan waar je goed kunt eten tegen bovengemiddelde prijzen. Na veel gezoek en heen en weer gemail bleek dat veel van de restaurants die in die categorie vallen, gesloten zijn op maandag. Zo niet Kaatje’s, dat naar horen zeggen een eervolle vermelding heeft in de Michelin-gids.

Kaatje’s ligt buiten het centrum, net om de hoek bij het Diakonessenhuis (waar je overigens handig kunt parkeren). Het is niet echt een toplocatie. Het nabij gelegen Jul!! en Vroom zijn wat dat betreft beter gesitueerd. Ook van buiten lijkt Kaatje’s niet echt bijzonder. Binnen doet Kaatje’s klassiek en een beetje koud aan: withouten lambrisering, rood ruitjesbehang, kroonluchters en veel glas op tafel. Maar dat wordt gecompenseerd doordat het een huiskamerrestaurant is en er persoonlijk en warm bediend wordt. Aan de bediening merk je namelijk dat men het de gasten naar de zin wil maken. Een wezenlijk deel van de bediening hangt ook aan de muur in de vorm van zwart-witfoto’s van schuchter lachende puberjongetjes. Kaatje’s is namelijk een opleidingsbedrijf dat samenwerkt met een ROC en een middelbare hotelschool.

Kaatje zelf is overigens de eigenaresse. Aangezien wij op de bewuste maandag de enige gasten waren, had ze alle tijd voor ons. Uiterst behulpzaam en correct werden we steeds bediend. Op de achtergrond zagen we een puberjongetje (de rechter op de foto) koken voor ons. Later, na het hoofdgerecht, bediende hij ons zelf en daar bleek duidelijk dat Kaatje’s een opleidingsbedrijf is. Koken kan hij inmiddels, maar hij heeft niet vooraan gestaan toen de communicatieve vaardigheden werden uitgedeeld. Hij deed zijn uiterste best, maar verlegen- en onervarenheid speelden hem parten. Veel oefenen, dus! Omdat je echter van tevoren weet dat het een opleidingsbedrijf betreft, had dit geen vervelende momenten tot gevolg, sterker nog, ik vond het wel wat schattigs hebben.

De menukaart van Kaatje’s is gestoeld op de Franse internationale keuken en bevat behoorlijk veel vis en andere zeedieren. Op het moment dat we gingen zitten kregen we zoutjes en lekkere kleine, ik noem het maar, worstknikkertjes. Later kregen we er ook brood bij met zoute boter en een soort van zoete variant van pesto.

Ik had als voorgerecht huisgerookte eendenborst met een cassissorbet op een bedje van sla. Aparte combinatie van warm en koud, maar wel lekker. Ook mijn collega’s waren zeer te spreken over hun voorgerechten. Als hoofdgerecht had ik de vis van de dag: twee soorten vis en een halve kreeft met risotto als bijgerecht. Daarnaast kregen we met z’n allen een klein bakje met een frisse salade van wat sla, bleekselderij en rozijnen met een heerlijke zoete dressing en een klein bakje met aardappelkroketjes. Wederom was iedereen zeer te spreken over de gerechten.

Als dessert had ik de Death by chocolate. De titel deed vermoeden dat het veel zou zijn en dat het zwaar op de maag zou liggen, maar helaas was dat niet zo (ben namelijk een grote chocoladefan). Het was een subtiel gerecht met witte chocolademousse, bruin chocoladeijs en een wafeltje met witte chocola. Als laatste namen we nog koffie, waar veel chocolaatjes en bonbons bij werden geserveerd.

Aangezien ik de rekening zelf niet hoefde te betalen, heb ik niet echt op de prijzen gelet, maar een voorgerecht kost 10 tot 16 euro en een hoofdgerecht 20 tot 25 euro. Niet echt goedkoop dus, maar je krijgt wel waar voor je geld! Nog een kleine anekdote: het bestek is een beetje vreemd gevormd en rolt om de haverklap in je bord of van je bord af (op de menukaart wordt daar al voor gewaarschuwd).

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 7
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.