Dado

Gepost op September 28, 2006 door

Vroeger, ergens eind vorige eeuw, toen de dienstplicht voor studenten nog op de loer lag. Vroeger, toen we nog één keer in de week op dinsdagen voor elkaar kookten zodat we daarna twee maanden lang op dinsdagen niet meer hoefden te koken. Vroeger… Toen bestond Dado al!

Bin was een van die vrienden die zo eens in de twee maanden moesten koken voor de rest van de vriendenclub. Bin hield niet echt van koken. Bin speelde liever destructieve games als Carmageddon en Wolfenstein 3D of luisterde naar opruiende muziek van bands als Underground Resistance en Rammstein. Achteraf bekeken was het net alsof hij dacht dat koken voor mietjes is. Daarentegen hield hij wel van lekker eten en dus had hij een paar keer per jaar een uitdaging.

Gelukkig voor Bin woonde hij in de Nachtegaalstraat, bijna recht tegenover Dado. In plaats van voor 20 gulden voor acht man macaroni te koken haalde hij dan voor 100 gulden aan gerechten bij Dado. Dado is een traiteur die zich dus al jarenlang handhaaft en bewijst in Utrecht. De keuken is mediterraan en bestaat uit salades, hartige taarten, tapas, daggerechten en zelfs desserts.

Afgelopen zaterdag was ik weer een in de buurt van Dado. Ik had honger en lekkere trek na een volleybaltoernooi en besloot flink uit te pakken. Helaas was het weer druk geweest en waren al veel lekkernijen op. Ik bestelde een salade met tonijn, krieltjes en artisjok. Ik kreeg er een broodje bij met tapenade (had ook kruidenboter kunnen kiezen). Als hoofdgerecht nam ik kip in tomaten-knoflooksaus met wederom krieltjes. Toen bleek ineens dat ik hier zelf een salade bij mocht samenstellen. Ik had dus behoorlijk veel, alles bij elkaar.

Snel naar huis fietsen dus en heerlijk relaxed op de bank genieten van het eten en ondertussen tv-kijken. De salade was lekker en nog steeds weet ik niet te omschrijven waaruit die lekkere dressing bestond. De tapenade was knallen: grof en een tikkie zoutig. De kip was mals en de saus (met groentes zoals courgette en ui) lekker en fris.

Dado is een goed aangeklede tent en heeft zeer aardige en behulpzame dames achter de toonbank. Het eten staat er zeer aanlokkelijk uitgestald en ik bestel daardoor altijd net iets meer dan eigenlijk goed voor me is. Alles bij elkaar was ik iets van 13 euro kwijt, maar dat kwam voornamelijk doordat ik twee salades had. Voor 8 tot 10 euro heb je een hele maaltijd met zelf samengestelde salade en voor 5 euro heb je een maaltijdsalade met een broodje en tapenade. Behoorlijk betaalbaar dus!

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 7,5
Bediening: 8

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.