Purper

Gepost op August 2, 2006 door

Met de hoge temperaturen van de laatste weken moet je het jezelf vooral niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk. Dus waar ga je heen als je op vrijdagavond, na het vaste bezoek aan het terras van café De Stad, nog een hapje wilt eten? Juist, naar het net geopende restaurant dat op loop- (of moeten we zeggen: kruip- ?) afstand van de stamkroeg ligt: Purper (Wittevrouwensingel 44b). Alleen al vanwege de ligging ten opzichte van De Stad een uitstekende keuze.

De inrichting is voornamelijk paars (niet verrassend), met veel strak en zilver. (Als je van deze stijl houdt, moet je zeker even het toilet bezoeken: rubberen behang!) Omdat de temperatuur buiten rond de 30 graden ligt, besluiten we – net als alle andere gasten – niet te lang te genieten van het retrobehang en de superstrakke inrichting, maar op het geïmproviseerde terras plaats te nemen. Snel worden er tafels en stoelen naar buiten gesleept. We voelen ons in ieder geval welkom! Beetje jammer alleen van de bushalte die op anderhalve meter van het tafeltje staat, maar gelukkig: er is zomerdienstregeling. Dat ondervindt ook een oudere dame met zonneklep en (te) korte broek, die bijna de hele avond als levend decorstuk figureert.

De kaart is zeer gevarieerd: Thais, Frans, vlees, vis, vegetarisch en allerlei creatieve combinaties. Er zijn geen voorgerechten, wel zijn alle gerechten te bestellen in medium of large uitvoering. De eetlust is niet enorm (alweer vanwege die temperaturen), dus worden er vier medium porties besteld. We bestellen een Thaise salade met gemarineerde kip en garnalen, een portobello met Roquefort voor de vegetarische tafelgenoot en tweemaal de ossenhaas met geitenkaas in een vijgen-balsamicosaus.

Zonder uitzondering zijn we zeer tevreden. De hoeveelheid is prima, de ingrediënten (zelfs de garnalen) vers, het vlees mals. Omdat de salade en portobello door de kok als voorgerecht werden gezien kwamen de gerechten niet tegelijkertijd. Met verontschuldigingen van de hoogste baas, een mandje brood en het aanbod om straks nieuwe gerechten te brengen werd dat heel elegant opgelost. De bediening was zeer vriendelijk en voor Utrechtse begrippen erg snel. Nog wel een beetje onwennig, maar dat mag op de eerste dag.

Als toetje zien we een sgroppino voorbijkomen waarover in de keuken geen overeenstemming kon worden bereikt (in een glas of op een bord?), maar die zeker in de smaak valt, een tiramisu en tweemaal de aardbeientaart met basilicum die echt goddelijk is. Tijdens het toetje zien we hoe de oudere dame verkast naar de bushalte aan de overkant van de straat.

Een minpuntje is dat vanuit het op de eerste verdieping gelegen hostel kennelijk gedeald wordt. Wanneer je, zittend op het terras, je bord ophoudt, loop je het risico dat er een bolletje bruin of wit op belandt.

Met ons vieren zijn we voor hoofdgerecht, nagerecht, koffie/thee en wat drankjes 83,50 euro kwijt. We hebben bijzonder goed gegeten en de conclusie is dan ook dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend te noemen is. De bediening is zeer vriendelijk en de schoonheidsfoutjes rekenen we ze op zo’n eerste dag niet te zwaar aan. Gelet op de ligging zou dit wel eens serieuze concurrentie voor all time favorite Sweetie kunnen betekenen!

Eenmaal uitbuikend op het terras van De Stad zien we lijn 8 richting Centraal Station voorbijrijden. Zou de oudere dame eindelijk de goede bus hebben gevonden?

Smaak: 8
Prijs/kwaliteit: 8
Ambiance: 7,5 (binnen, buiten een punt junk-aftrek)
Bediening: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.