Rockit Open Air

Gepost op July 30, 2006 door

Als danceliefhebber mag je natuurlijk niet ontbreken als er in de nabijheid van Utrecht een heus dancefestival wordt georganiseerd. En al helemaal niet als het al weken lang zomers weer is en het festival aan de Maarsseveense plassen is. Fietsen derhalve, en ook nog eens kunnen zwemmen om af te koelen!

O. & M. en T. vergezelden me afgelopen zaterdag naar Rockit Open Air. Eenmaal aangekomen, even na twee uur ’s middags, zagen we al een lange rij wachtenden. Iedereen was in een zonnige stemming en ook ik begon daar langzaam in te geraken. De rij ging snel, maar er werd wel heel streng gecontroleerd op meegenomen eten, drinken en zelfs spuitbussen deodorant. Op zich snap ik dat wel, want de bedrijven die zich hebben ingekocht om op het terrein te verkopen moeten ook wat verdienen…

En daar is meteen het grote minpunt van het festival: het eten en drinken! Je kon op het terrein op twee plekken bonnen kopen. Alleen maar in hoeveelheden van negen bonnen per 20 euro. Ik snap dat het ‘handig’ is om alleen per 20 euro bonnen te laten halen. Da’s lekker makkelijk rekenen en zo kun je dus minder slim en dus goedkoop personeel inhuren, maar om het onmogelijk te maken om bijvoorbeeld ook vijf bonnen te kopen gaat wel ver!

Eerst maar wat te drinken halen, twee water, een spa rood en een bier. Zeven bonnen! Een flesje water kost 4,44 euro! Oké dan, geen water meer drinken, alleen maar bier (en af en toe een frisje tegen het uitdrogen), want dat is de enige betaalbare drank.

Eten dan… We vreesden het ergste en ja hoor, onze vrees werd waarheid. We gingen voor het minst ongezonde eten: Wok to go. Een luizig bordje bami met kipsaté kostte 8,88 euro! Het was slappe hap en ook nog eens een halve portie van wat je normaal gesproken voor 5 euro haalt bij de echte Wok to go. Een groot patatje met kostte overigens 4,44 euro, dat viel dan nog mee. Maar met deze prijzen wordt alcoholisme en vetzucht natuurlijk wel in de hand gewerkt.

Was het dan allemaal ruk? Nee, natuurlijk niet. De logistiek was goed. De locatie was top en het weer was geweldig, dus de sfeer was ook goed. Veel leuke en mooie mensen. Ook veel lelijke en ordinaire mensen (veel van die proleterige zilveren en gouden Romeinse halfopen sandaallaarsjes gespot). Het viel me op dat Björn Borg-ondergoed het goed deed. Wat ook erg leuk was: het kleine pakketje van de Hema dat je kreeg als je naar buiten ging: Ouderwetsch naaien in een nieuwerwets jasje, met daarin een condoom en een heus naaisetje! Dit om de aandacht erop te vestigen dat Hema sinds kort ook condooms verkoopt.

En de muziek dan? Heel veel van hetzelfde: minimale redelijk harde house. Het enige dat er echt een beetje uitsprong was een wazig Engels dancepunkgezelschap: The Remote. Maar daar stonden dan ook maar iets van 30 man bij te kijken. Hoogtepunten voor mij waren Roog en Quince, waar ik flink op heb staan dansen. Jammer dat er op het eilandje een paar keer boxen uitvielen en dat in de Rush-tent zelfs een hele set aan boxen definitief uitviel. Niet zo raar, want het geluid was daar wel heel erg hard afgesteld. Zo hard dat T. letterlijk pijn in zijn oren kreeg tijdens de set van Roog.

Of ik volgend jaar weer ga? Als ik weer op de gastenlijst terechtkom en de zon schijnt, ga ik zeker. Anders moet er toch echt een veel gevarieerdere line-up komen…

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Sfeer: 7
Muziek: 5
Prijs/kwaliteit drinken: 4
Prijs/kwaliteit eten: 2

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.