Horeca Biervolleybaltoernooi

Gepost op July 12, 2006 door

Maandag 10 juli vond het jaarlijkse sportieve hoogtepunt van de verzamelde Utrechtse horeca weer plaats: het Horeca Beachvolleybaltoernooi! Alle Olympische goden en godinnen van uw stamkroeg, favoriete restaurant en vleesschuur hadden zich weer maandenlang intensief voorbereid op deze krachtmeting. Straffe work-outs, trainingskampen in Noordwijk, dopingschandalen: alles om in topconditie te zijn voor dit evenement waar de Paralympics een puntje aan kunnen zuigen. Plaats van handeling was net als vorig jaar de Costa Brava van Utrecht, het Cannes van Midden-Nederland: de Maarsseveense Plassen! Natuurlijk was uw trouwe MHWH-verslaggever undercover ter plaatse, dit keer zonder opplaksnor.

De aanvang was om 12 uur en de zon scheen al hard. Even insmeren, 100 euro biergeld in de pot en de eerste traytjes Heineken werden gehaald. Ook ditmaal bleek dat de organisatie (proeflokaal Rubens) goed haar best had gedaan. Zo was er een cocktailbar voor de broodnodige caipirinha’s, mojito’s en daiquiri’s, gekoelde rosé, een barbecue voor de honger en bier voor de dorstige topatleten. Gedurende de hele dag draaide het dj-meubilair Henk en Alwin zouteloze clubhouse vanuit een Hummer en trokken steeds meer barvrouwen en bedieningsmedewerksters hun bikini’s aan om een plons in het water te nemen. Alles bij elkaar dus precies de goede elementen voor een gezonde sportieve middag.

Want er moest natuurlijk ook nog gevolleybald worden! Er deden 94 teams mee in alle mogelijke formaties verdeeld over zeventien velden. Om een kleine indruk te geven wat er zoal rondliep: Wij verloren van Het Neutje, wonnen met minimaal tien punten verschil van Broers, zaten voor- en na te bieren met De Poort, floten zo partijdig mogelijk in de wedstrijd Ekko versus Kantine Werklust, hadden uitwisseling van spelers met Storm, probeerden te scoren bij 3512, verdeelden de taken van de arbitrage met Tilt, maakten lullige grappen over de T-shirts van De Beleving en ga zo maar door. Ja mensen, ons kent ons in horeca-Utrecht!

Tot ieders verbazing werd mijn deelnemende team uitgeschakeld na de eerste vier poulewedstrijden. Om deze teleurstelling te verwerken werd er nog maar 100 euro in de bierpot gedaan. Hierop volgde nog een uitgebreide frisbeesessie in het water, een Normaal-concertstylee-biergevecht en een potje moddergooien. Toen de middag op zijn einde liep stonden er meer mensen op de tafels te dansen dan op het veld te ballen en was menig blank huidje al zo rood als een kreeft.

Maar het feest was nog niet voorbij! Uw lokale vleesverwerkingsfabriek Monza had de moed gevat om dit beschonken zooitje ongeregeld ook nog eens een afterparty te verschaffen. Allen daarheen dus! Het bier vloeide weer rijkelijk net als de Jack Daniels met cola. De muziek was als vanouds naadje. Blijkbaar vond ook de prijsuitreiking plaats van de nummers een, twee en drie – al heb ik daar weinig van meegekregen. In comateuze toestand verliet ik het pand aan de Potterstraat rond 2 uur. Volgend jaar weer!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.