Griftpark 1

Gepost op June 11, 2006 door

Omdat ik alweer ging eten met een van mijn Boni-damesteams om het eind van het seizoen te vieren, moest er een plekje gevonden worden voor elf mensen. Er was in eerste instantie gereserveerd bij Kantine Werklust, maar omdat de dames met dit lekkere weer graag op een terras wilden eten werd het restaurant Griftpark 1.

Het restaurant bevindt zich op een toplokatie: het Griftpark, inmiddels een mooi park geworden waar veel mensen met dit mooie weer rondhangen in het gras. Eigen eten en flessen wijn mee en lekker picknicken maar. Het restaurant heeft aan de buitenkant veel hout verwerkt (past in het parksfeertje) en ligt aan een meertje, waarin ik wat mensen zag zwemmen. In dit meertje ligt ook nog een bijbehorend terras dat alleen bereikt kan worden via een boot, maar daar werd deze keer geen gebruik van gemaakt.

Ik was een beetje aan de late kant, dus toen ik aankwam zag ik al zes voluit kletsende dames en coach A. met een grote diversiteit aan zonnebrillen aan een viertal tafels buiten zitten. De dames hadden er zin in en waren al flink aan de wijn. Omdat M. door mogelijke oververmoeidheid nog een verlaat middagdutje moest doen en omdat twee dames uit Houten een lekke band hadden gekregen, hebben we nog flink wat zitten kletsen, roddelen en drinken voordat we echt konden beginnen aan het eten.

Inmiddels hadden we flink wat brood met een zelfgemaakte lekkere kruidenboter verstouwd. Je zou dus verwachten dat we al aardig vol zouden zitten, maar er werd toch besloten om een voorgerecht te nemen. Ikzelf had bünderfleisch (een Zwitserse variant op parmaham) met geroosterde aubergines genomen, wat best knallen was. Naar ik meen was iedereen tevreden over de voorgerechten.

Over de hoofdgerechten was men duidelijk minder te spreken. Mijn ossenhaas met gebakken groenten en romige shii-takesaus was al bijna koud toen het werd opgediend. Omdat ik de eerste was die kreeg opgediend en ik dus nog even moest wachten, werd het gerecht er niet warmer op. Koude ossenhaas dus, die overigens wel verrassend mals was. De groenten en de saus vond ik maar zo zo. Ondertussen hoorde ik ook wat klachten over de zeebaars: hij was wat lafjes en de bijbehorende couscous was smaakloos en hard. De uitzondering was K.’s (die met een i) verrassingsmenu (springbok): heel lekker, volgens haar.

De desserts waren uiteindelijk wel weer lekker en ik durf zelfs te beweren dat mijn hazelnootbombe met chocolade en karamel behoorlijk de bombe was!

Tussen alle gerechten door moesten we behoorlijk lang wachten voor we bediend werden. Minstens twee rondjes drank hebben we helemaal niet gekregen, waardoor M. zelf maar een keer drank is gaan halen. Beetje gênant natuurlijk! Door het vele wachten was ik zelfs in staat om tussen het hoofdgerecht en het dessert door de lekke band van Y. te plakken. Het was heel handig dat de hoofdgerechten nog niet helemaal waren afgeruimd, want de lepels en vorken bleken heel bruikbare bandenlichters!

Disgenote K. (die met een e), die bij het Griftpark om de hoek woont, vertelde overigens dat de lunches best wel prijzig waren voor wat geboden werd. Dat loopt aardig parallel met de dinerprijzen. Hoofdgerechten zijn gemiddeld 18 euro, voorgerechten rond de 8 euro en de desserts zo rond de 7 euro. We waren in totaal ongeveer 44 euro per persoon kwijt! Hoewel dat ook heel goed aan de stevige wijnconsumptie van de dames kan hebben gelegen…

Eten in Griftpark 1 is dus niet goedkoop en de snelheid van de bediening laat te wensen over. De lokatie is wel top, maar daar betaal je dus voor. Ik stel voor om de volgende keer gewoon zelf lekker bammetjes, salades en wat flessen rosé mee te nemen en lekker in het gras neer te ploffen! Dan heb je ook een toplokatie en heb je bovendien de kosten in eigen hand!

Smaak: 6
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 8
Bediening: 5

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.