Bigoli

Gepost op June 8, 2006 door

Ik aarzel. Ergens in me zit nog wat loyaliteit jegens Mario. Maar ik kan het niet meer ontkennen. Het beste broodje van Utrecht haal je niet meer aan de kraam op de Oudegracht tegenover de AH to go, maar in een klein straatje tussen de Neude en café De Zaak. Bij Bigoli (Schoutenstraat 7).

Bigoli heeft twee winkels in de Schoutenstraat. Aan uw linkerhand (als u met uw rug naar de Neude staat) de delicatessenwinkel met truffelolie, worsten, hammen, olijven, kazen, koffie, etcetera, en aan uw rechterhand de broodjeszaak, waar broodjes gemaakt worden van de verkoopwaar in de winkel aan uw linkerhand. Tonijn op? We steken de straat even over!

Goed. Bigoli huist al een klein decennium in Utrecht. Eerst was er alleen de Italiaanse delicatessenwinkel. Na enkele jaren kwam er een broodjeszaak bij, naast de delicatessenwinkel, maar omdat de drukte steeds groter werd betrok Bigoli een groter pand aan de overzijde. Maar nog steeds zijn de rijen lang. In de lunchpauze van de baas kan het zijn dat u zelfs op de stoep staat te wachten. Maar het is het waard.

De broodjes. De klant kan niet alleen het beleg kiezen, maar ook het broodje waarop het een en ander geplempt wordt. Er zijn drie classics, waaronder de mozzarella-pesto-tomaat en de geitenkaas. Qua broodje kies ikzelf altijd voor de ciabatta met zongedroogde tomaten. De ciabatta met olijven is een goede tweede keuze. Maar u kunt ook kiezen voor een focaccia of een euhm… ander broodje!

De verkoopsters beleggen rijkelijk en zijn tegen mij altijd vriendelijk, hoewel er ook andere geluiden zijn. Ongeacht het beleg bestrijken ze het broodje met nog wat olijfolie en meestal ook met tomaat en rucola. Jum! De prijzen liggen tussen de 2,90 en 3,75 euro. Prijzig? Niet echt. De broodjes zijn vers, groot en lekker.

Hoewel ikzelf vrijwel altijd voor de geitenkaas ga en mijn man voor de mozzarella, waag ik wel eens een uitstapje naar de parmaham, de tonijnsalade en de nootham. Deze laatste is very very nice. De tonijnsalade is lekker moisty en de parmaham is ook lekker. Ik houd meer van serranoham, maar die hebben ze natuurlijk niet want Spaans. Bigoli biedt ook een ruime keuze aan verschillende soorten kaas waaronder cabrales*, cambozola en nog een paar moeilijke. Op de counter worden broodjes van de dag aangekondigd met meestal nog moeilijker kaas of ham. Het broodje van de dag is me ook nooit tegengevallen. Ik denk dat bijna niets uit Bigoli kan tegenvallen. Of ja, soms de prijs in het delicatessenwinkeltje. Maar de smaak… *kwijl*

Minpunten: de honing is al gemixt met de geitenkaas, dus wie iets minder honing wil (of helemaal geen honing) heeft pech gehad. En je kunt er ook niet pinnen. Maar dat kon bij Mario ook nooit. Arrivederci!

* uniek omdat het schapen-, geiten- en koeienmelk bevat

Smaak: 9
Prijs/kwaliteit: 9
Ambiance: 7
Bediening: 8

Reacties (1)

 

  1. Anonymous says:

    Geen woord gelogen! Bigoli wordt qua smaak misschien nog overtroffen door La Fermata in Woerden (maar die valt buiten bereik van de grootstedelingen)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.