Quignon

Gepost op April 20, 2006 door

Omdat de ‘Q’ in de alfabetische lijst van deze site nog grijs was, leek het me een goed idee Quignon (voorheen Nosotros) eens met een bezoek te vereren. Quignon zit op de Oudegracht 134, recht tegenover De Slegte en ingeklemd tussen McDonald’s en de bakkerij van Broodje Mario.

De tent valt op door de enorme grote glazen deuren die in de zomer open kunnen. Op een of andere manier had ik me er nooit toe kunnen zetten naar binnen te gaan. Waarschijnlijk door die eeuwige Utrechtse grand-café-achtige inrichting met lambrisering, kroonluchters en andere gezellig prullaria die uit een Zuid-Europees café is gesloopt. Net zoals samenscholingen van mannen op pleintjes beneden Antwerpen authentiek en gezellig aandoen, maar op het Vredenburg en de Neude bedreigend overkomen, zo grijpen die grand-café-interieurs me in Nederland naar de strot.

Maar hoe was het? Mijn eerste espresso kwam lauw aan, zodat ik hem in één teug achterover kon slaan en meteen een tweede kon bestellen. Personeel hoort dat onbewogen aan te zien, maar de serveerster vond het gek. Voor straf was mijn tweede espresso wel gloeiend heet, maar het kopje was tot de rand gevuld, dus het was een slap bakkie.

We zaten aan het raam en dat was wel gezellig aan de Oudegracht, dus we besloten bij Quignon te lunchen. De broodjes lazen er lekker uit, zodat we ons lieten verleiden tot: clubsandwich met gerookte kip, sla, tomaat en avocadomayonaise (ik), Italiaanse bol met carpaccio, pestodressing, kappertjes, pijnboompitjes en parmezaanse kaas (gezelschap 1) en Waldkorndriehoek met tonijnsalade en gegratineerd met kaas (gezelschap 2).

Helaas was de omschrijving beter dan de uitvoering. De clubsandwich (6 euro) was klein en mager belegd met kant-en-klare reepjes gerookte kipfilet van de groothandel. Er zat niet eens een satéprikker in om de boel bij elkaar te houden, zo weinig was het! De carpaccio op Italiaanse bol (7,25 euro) was smakeloos en de Waldkorndriehoek (5,25 euro) was keihard uitgedroogd in de oven. Zo liet ik me vertellen.

Elk nadeel heb zijn voordeel zodat we uitgebreid konden bedenken waar je eigenlijk het lekkerst kunt lunchen in Utrecht. Niet bij Quignon in ieder geval.

Smaak: 4
Espresso: 5
Prijs/kwaliteit: 3
Ambiance: 5
Bediening: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.