Seven2Seven

Gepost op March 13, 2006 door

Aan de steeds hipper wordende Zadelstraat zit – vlak bij de terroristische neigingen opwekkende Diddl-winkel – sinds een poosje de ‘coffee- en sandwichbar’ Seven2seven. Omdat het nog steeds zo slecht gaat met de Nederlandse economie konden we er bijna nergens een plekje vinden, maar gelukkig was vlak achter de deur nog een tafeltje vrij.

Het eerste dat opvalt is het hoge vriendinnen- en jonge-moeders-met-kinderwagens-gehalte. Blijkbaar hebben die een grote behoefte aan lunchen met broodjes en sloten thee (zie onze recensie van De Bakkerswinkel). Je moet dus niet allergisch zijn voor gekakel en ADHD-kids om je heen als je hier wilt lunchen.

Het interieur ziet er fris en functioneel uit. De locatie is een pijpenla waardoor het er allemaal wel een beetje opgepropt uitziet, maar dat kan ook weer gezellig uitpakken. Voor in de zaak is een soort van speelhoekje voor kinderen. Achterin lijken de hangbankjes meer relaxed dan onze kleine tafeltjes met stoelen, maar die zijn natuurlijk continu in gebruik. Niet getreurd, we hebben tenminste een plekje, in tegenstelling tot alle andere mensen die de hele tijd in en uit komen lopen en helaas in het merendeel van de gevallen in de kerk geboren blijken te zijn.

De kaart bestaat uit de inmiddels standaard koffies, thees, fruitsappen, shakes, sandwiches, soepen, salades en wraps. Ziet er allemaal goed uit, alleen hadden er wel iets meer verschillende salades, soepen en shakes/smoothies op de kaart mogen staan. Maar ja, je kunt niet alles hebben en op een gegeven moment past er niet meer op. Wat direct opvalt is dat de sandwiches rijkelijk belegd zijn en de prijzen er vriendelijk uitzien, van een tegenwoordig extreem goedkope 3,25 euro voor de turkey pastrami tot 6,50 euro voor een caesar salad.

We worden vriendelijk geholpen nadat we bij het personeel hebben aangeven dat we geholpen willen worden – zal wel door de drukte van de zaterdagmiddag komen. We kiezen voor koffie, thee en twee grote juices. Helaas zijn de door ons gekozen juice-smaakjes net weer eens op. Dan maar een ander smaakje. We kiezen een club seven-sandwich (belegen kaas, kalkoenpastrami, bacon, pomodori, komkommer, ei, kruidenmayonaise en ijsbergsla) en een turkey pastrami superseven (kalkoen, gekonfijte paprika, kerriemayonaise en mixed salad). Wat het verschil tussen een superseven en een sandwich precies is, wordt ons niet duidelijk, en ook de serveerster komt er niet helemaal uit.

Onze bestellingen worden vlot geserveerd. Helaas bieden de kleine tafeltjes niet echt genoeg ruimte om alles comfortabel te plaatsen en op te eten. De koffie en thee zit in grote koppen en de hoeveelheid sap is ook niet mis. Volgens de serveerster is het vers sap, maar we krijgen wel het idee dat het op een of andere manier een soort van voorgefabriceerd is.

De sandwiches zijn groot en goed belegd. Het brood is lekker vers en knapperig en lijkt op het Albert Heijn-brood dat ze daar bij de versafdeling afbakken. Minpuntje is dat de sandwiches wat mushy smaken doordat al het beleg een beetje bite mist en er iets te veel mayonaise gebruikt wordt. Alsof het ook voor mensen zonder gebit naar binnen te werken moet zijn. Wat knapperige ingrediënten zoals rauwe stukjes paprika en wat minder mayo gebruiken zou de boel meer in balans krijgen. De smaak is verder goed.

De rekening komt ook snel nadat we erom vragen, en al met al betalen we een heel schappelijke prijs. De smaak en kwaliteit van de sandwiches kan niet tippen aan die van De Bakkerswinkel, de sfeer en het interieur zijn respectievelijk hectisch en krap, maar voor de prijs krijg je een prima lunch. Dus als je in de buurt van die verdomde Diddl-winkel bent, smijt daar dan even een brandbommetje naar binnen en ren vervolgens snel een paar panden verder om een seven2seven-sandwich naar binnen te werken. Wel even de deur achter je dichttrekken als je naar buiten loopt.

Smaak: 7
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ambiance: 6
Bediening: 7,5

Reacties (2)

 

  1. Remment says:

    En vergeet niet dat ze een gratis wifi hebben!

  2. Olaf says:

    Is dat zo’n broodje met een worstje erin?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.