Grand Café Polman’s

Gepost op December 2, 2005 door

De Utrechtse schrijver was jarig, hij had me mee uit eten genomen (zie DEEG) en nu werd het tijd voor het baltsritueel. Omdat we eerder (voordat we ooit gezoend hadden) veel in Grand Café Polman’s hebben gezeten, gingen we daar nu weer heen. Ik uit nostalgie, hij in de hoop weer te scoren.

Het café zit achter de majestueuze zaal van Polman’s Huis (wat doet die apostrof daar toch?). In 2002 is de boel ‘gerestyled’. Als je een tent een lounge (uitspreken als lòònzj) uitstraling geeft, heet dat ‘restylen’. Afijn. Met de restyling is ook het bierassortiment verschraald. De juffrouw achter de bar keek me verward aan toen ik een gueuze bestelde. Ze had wel Koninck. Tsss. Alsof ik met alle Belgisch bier blij ben. Trouwens, dit soort interieurs is weer passé. Begin jaren tachtig zag ik het al in Brussel. Ach! de Interférence, wat een tent was dat! Om over L’Archiduc maar te zwijgen, want die staat niet in Utrecht.

Bestellen was een probleem bij haar omdat ze zeer inefficiënt te werk ging, onder andere door buitenproportioneel veel aandacht aan één klant te besteden, een glibberige bal. Misschien was ze nieuw, want ze wist ook niets te vinden en moest voor alles een collega inschakelen. Of zoals Jerry Goossens zou zeggen, ik bedoel, toen ik vroeg ‘Heeft u een schone asbak,’ zei ze: ‘Nee.’

Afijn, de rest van de avond hebben de Utrechtse schrijver en ik onszelf vermaakt met het bestuderen van Juffrouw Stuntel. Maar om te zeggen dat ik met plezier hier mijn gasten mee naartoe zal nemen?

Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 5
Bediening: 5
Bediening ironisch: 9

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.