Blauw

Gepost op November 6, 2005 door

Het altijd weer actuele vakblad Allerhande had dit keer de scoop: restaurant Blauw. Blauw zit op de Springweg 64, waar vroeger, toen de allochtonen nog Spanjaarden waren, Casa Sanchez zat. U weet wel, waar de tl-lampen goed licht gaven en waar men veel Spaans voor weinig kreeg.

Bij Blauw is de inrichting rood. En hip, want met draaistoelen en tafels opgepimpt met rvs-warmhouders, en voor enkele duizenden euro’s aan designlampen. Blauw is donker, vandaar dat ieder een eigen zaklampje bij de menukaart krijgt. Hip, maar toch gezellig, en daardoor zeer prettig toeven. Op vrijdag schijnt er ook nog livemuziek te zijn, maar wij waren er op een dinsdagavond en dat viel deze week niet op vrijdag. Het personeel is zeer joviaal en rap met de drank, maar helaas schieten er wel wat handen te kort met 30 man in de zaak en twee in de bediening.

Het menu van Blauw is, zoals de naam al doet vermoeden, Indonesisch en traditioneel. De keus is tussen individuele gerechten of de hele menukaart ineens in de vorm van een rijsttafel. Dat wil zeggen saté van kip, varken en geit, sambal goreng boontjes, sambal telor, rendang, babi ketjap, gebakken banaan, atjar, seroendeng, en nog wel een stuk of acht andere gerechten die ik nu even niet meer weet. Daar gaan we natuurlijk voor, net als de rest van de aanwezigen, zo te zien aan de afgeladen tafels om ons heen. Hollanders.

Het was erg gezellig, we kregen kroepoekjes en drank, maar helaas ook veel verontschuldigingen dat het eten zo lang op zich liet wachten (een uur). De kok moest de daging smoor nog laten sudderen of zoiets. Afijn, de tijd is van rubber, zoals men in die contreien zegt, en alles is vergeven op het moment dat het eten daadwerkelijk verschijnt. Heel veel bakjes met heerlijk eten, gloeiend hete borden en grote glazen koud water tegen de brandende keel. Jam, jam. Het gebeurt me niet vaak meer dat ik te veel eet omdat het zo lekker is, maar dit was weer zo’n keer. Uitstekend! Geweldig! Heerlijk! Vooral de rendang was fantastisch, maar de rest ook buitengewoon.

Als toetje koffie met een stukje spekkoek en een glaasje speculaaslikeur en je tolt naar buiten de Springweg op. Kost: 6-8 euro voor kleine gerechten, 15-20 voor grotere en 27 voor de rijsttafel. In totaal waren we met z’n tweeën 75 euro kwijt.

Bediening (snelheid): 5
Bediening (vriendelijkheid): 8
Kwaliteit: 8
Prijs: 7

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.